11 Nisan 2012 10:40

EMO’dan Eker anısına eğitim paneli

ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) önceki akşam odanın 2007’de vefat eden eski şube yöneticisi Halil Eker anısına “Türkiye’de Eğitim Sistemi ve Eğitimde Dönüşüm” adlı bir panel düzenlendi. EMO Merkezi’nde yapılan panele Eker’in ailesinin yanı sıra çok sayıda oda üyesi katıldı. Eker’in y

EMO’dan Eker anısına eğitim paneli
Paylaş

ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) önceki akşam odanın 2007’de vefat eden eski şube yöneticisi Halil Eker anısına “Türkiye’de Eğitim Sistemi ve Eğitimde Dönüşüm” adlı bir panel düzenlendi. EMO Merkezi’nde yapılan panele Eker’in ailesinin yanı sıra çok sayıda oda üyesi katıldı. Eker’in yaşamına ait görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından yapılan paneli EMO Ankara Şube Başkanı Ebru Akgün Yalçın’ın yönetti. Panelde 4+4+4 eğitim modeli, Fatih Projesi ve mühendislik eğitimi konuları tartışıldı.

ÇOCUKLAR UCUZ İŞGÜCÜ OLACAK

Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube Yöneticisi Meral Kurt, 4+4+4’ün sadece çocuk gelinlerin ve çocuk işçiliğinin önünü açmayacağını, aynı zamanda çocukların ucuz işgücü olarak sermayeye köle edileceğini vurguladı. Yasayla “devlet okullarında eğitim ücretsizdir” ibaresinin kaldırıldığını hatırlatan Kurt, ayrıca okula başlama yaşının 5’e çekilmesinin pedagojik olarak mümkün olmadığını söyledi. Kurt, “Ortaokulları ve liseleri imam hatiplere çevirmeye çalışıyorlar” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esad'ın değil Erdoğan'ın karnesi

SONRAKİ HABER

‘Mamak Cezaevi müze olsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...