28 Aralık 2015 10:11

DİHA: Cizre'de 16 yaşındaki Hüseyin Ertene adlı çocuk öldürüldü

Paylaş

Devlet güçlerinin saldırılarının sürdüğü Cizre'de Hüseyin Ertene (16) isimli çocuk özel harekat polislerince açılan ateşle öldürüldü. Orhan Levent adlı genç ise ayağından vuruldu.

DİHA’nın haberine göre saldırıların 15'inci gününe girdiği Cizre'de, Cudi Mahallesi'nde özel harekat polislerince açılan ateşte Hüseyin Ertene (16) isimli çocuk göğsünden vurularak öldürüldü. Ertene'yi ilk olarak yurttaşlar vurulduğu yerden aldı. Mahalleye ambulansın gelmesi ve Ertene'nin Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılması bekleniyor.

Öte yandan Hastane Tepesi'ne konuşlandırılan özel harekat polisleri tarafından açılan ateşle Orhan Levent adlı genç de ayağından yaralandı.

Tüm saldırılara rağmen sokakları terk etmeyen halk ise Alibey Mahallesi'nden halk Yasef Mahallesi'ne yürüyüş düzenlemeye başladı. Yürüyüş başladığı sıralarda Yasef Mahallesi'nden görüntü almak için uçurulan bir adet havadan görüntüleme aracı düşürüldü.

Hüseyin Ertene (16) isimli çocuğun öldürülmesiyle birlikte Cizre'de 14 Aralık'tan bu yana öldürülenlerin sayısı 22 oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Malatya İnönü Üniversitesi'nde Roboski anması

SONRAKİ HABER

Sur yürüyüşüne polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa