28 Aralık 2015 07:31

Nihat Kazanhan'ın yakın arkadaşı D.Y hala yoğun bakımda

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de henüz 14 yaşındayken polis tarafından vurulan ve yoğun bakımda tedavisi süren D.Y'nin hikayesi, Kürt sorununa hâlâ anlayamamış olanlara, 100 yıllık sorunu özetleyecek nitelikte. En iyi arkadaşı Nihat Kazanhan'ı birlikte oyun oynadıkları sırada polis kurşunuyla elinden alınan D.Y., hastanede yaşam mücadelesi verdiği sırada ise ağabeyi Abdülmecit Y.'ninpolis kurşunuyla katledildiğinden habersiz.

Paylaş

Cizre'de 17 Aralık'ta özel harekat polisleri tarafından açılan ateşle ağır yaralanan 14 yaşındaki D.Y.''nin hikayesi bir yaşam öyküsü. 

Mardin Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi süren D.Y., devleti ilk olarak 14 Ocak'ta en yakın arkadaşı Nihat Kazanhan'ın birlikte oynadıkları sırada polis tarafından katledilmesiyle tanıdı. Nihat Kazanhan'ın fotoğrafının yer aldığı pankartın önünde objektiflere yansıyan D.Y., Nihat'ın yakın arkadaşıydı. 14 yaşındaki yüreğine 12 yaşındaki arkadaşının acısını sığdıran D.Y., kendisinin de aynı namludan çıkacak kurşunların hedefi olacağından habersiz. Aynı namludan çıkan kurşun ise onu 17 Aralık'ta en yakın arkadaşının katledildiği mahallede buldu ve ağır yaraladı. D.Y. hastanede yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken ağabeyi Abdülmecit Y. de, 24 Aralık'ta Cizre'de kardeşinin yaralı bir arkadaşını kurtarmaya çalışırken bir polis kurşunu ile katledildi.

'KENDİ TOPRAĞIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Yoğun bakımdaki D.Y.'nin Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde bir saniye yalnız bırakmayan ağabeyi Ahmet Y., kardeşinin aynı zamanda bronşit hastası olduğunu belirtti. Yaşanan yasaktan dolayı tedavi görmemesi nedeniyle kardeşinin akciğerlerinin de iflas ettiğini söyleyen ağabey Ahmet Y., iki kardeşinin durumunu hâlâ annesine açıklayamamış. Kardeşi Adülmecit'in ölüm haberini de küçük kardeşi D.Y.'nin başında beklerken alan ağabey Ahmet Y.'nin acısı kadar öfkesi da büyük, direniş kararlılığı da. Ahmet Y., devletin saldırılarına ve direnişlerine ilişkin "Bizleri kendi toprağımızdan etmek için sokağa çıkan masum çocuklarımızı bile öldürüyorlar. Ama bizler kendi toprağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Silvan’da kepenkler yine Sur için açılmadı

SONRAKİ HABER

Roboski'de 34 can anıldı: Adalet arayışımızı bırakmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...