28 Aralık 2015 07:24

Çanakkale'de 'paralel yapı' iddiasıyla gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Paylaş

Çanakkale merkezli olarak 10 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda paralel yapı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu 28 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

26 Aralık sabahı Çanakkale merkezli olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Bursa, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu'da çok sayıda ev ve işyerine operasyon düzenlendi. Polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ÇAGİAD) eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, işadamı ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 1'i kadın 28 kişi gözaltına alındı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi yanındaki spor salonuna getirilen şüpheliler, iki gün burada tutuldu. Polisteki işlemlerinin ardından şüpheliler, bugün adliyeye sevk edildi. İki ayrı minibüsle şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Şüpheliler arasındaki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, adliyeye en son giren kişi oldu. Laçiner, bu sırada gazetecilere, "Kolay gelsin" diye seslendi. Polis, soruşturma kapsamında el konulan çuvallar dolusu evrak ve dökümanı da adliyeye götürdü.

LAÇİNER'İN TWİTTER HESABINDAN MESAJLAR

Gözaltına alınan ÇOMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in Twitter hesabından dün akşam bazı paylaşımlarda bulunuldu. Kimin tarafından yapıldığı belirlenemeyen paylaşımda, "Gözaltına alınalı iki gün geçti. Gözaltına alınmam ve bir hücrede tutulmam fiilen susturulmamdır. Tek başıma bir hücredeyim. Kitap okumama, yazı yazmama dahi izin vermiyorlar. Sadece görüşlerimden dolayı gözaltındayım. Susturamayınca yok etmeye çalışıyorlar" ifadelerine yer verildi. 

'BİR AKADEMİSYENİN DÜŞÜNCELERİNİ SÖYLEMESİ SUÇ MU?'

Bu sabah ise aynı Twitter hesabından yapılan ikinci paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

"Bugün ikinci gün de bitti ve hala hiçbir işlem yapılmadı. 2 gündür tecrit edilmiş şekilde gözaltında tutuluyorum. Çocuklarımın gözü önünde evim didik didik edildi. Bana göre tek suçum Erdoğan'ı eleştirmek. Bir akademisyenin düşüncelerini söylemesi suç mu?' Bugüne kadar basit bir sokak kavgasına bile karışmamış bir insanın evi terörle mücadele timleri tarafından nasıl basılır?" (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye; istenmeyen ülke

SONRAKİ HABER

Silvan’da kepenkler yine Sur için açılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa