27 Aralık 2015 19:04

Ramadi operasyonu devam ediyor

Paylaş

Irak Hava Kuvvetleri’nin IŞİD’in elindeki Anbar’ın idari başkenti Ramadi’ye düzenlediği saldırılar sürüyor. Rudaw’ın haberine göre Irak Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, uçakların önceki Ramadi’ye düzenlediği hava saldırısında 2’si üst düzey  50 IŞİD mensubunun öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, Ramadi’nin tamamında yakalaşık 400 örgüt mensubunun bulunduğu, onların da savaşacak güçte olmadığı  kaydedildi.

Anbar vilayetinin idari başkenti Ramadi’nin merkezinde ağırlıklı olarak Sünni Araplar yaşıyor. Irak Ordusu, Şii milislerle geçen yıldan beri Ramadi’yi kurtarma girişimlerinde bulunuyor. Uluslararası koalisyon da operasyona havadan destek veriyor. 

BAĞDADİ’NİN YENİ VİDEOSU

Öte yandan IŞİD’e yakın olan bazı sosyal medya hesapları, örgütün lideri Ebubekir Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen yeni bir sesli kaydı yayınladı. Ses kaydında, İsrail ve Suudi Arabistan öncülüğündü kurulan Türkiye hükümetinin de dahil olduğu “Teröre Karşı İslam İttifakı hedef alınıyor. Kayıtta Bağdadi olduğu iddia edilen kişi, “Allah’ın ona ibadet edenlere zaferi kazandıracağına emin olun. İyi haber şu ki, devletimiz iyi gidiyor. Ona karşı savaş yoğunlaştıkça, daha dayanıklı hâle geliyor” şeklinde konuşuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yarmuk’ta tahliye durduruldu

SONRAKİ HABER

Dağlarca Şiir Ödülü Erbaş ve Erdem’e verildi: ‘Fazıl Hüsnü şiiri bir şölene çevirdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...