27 Aralık 2015 17:01

‘Maraş’ın failleri yargılanmadan Roboski aydınlanmaz’

Paylaş

Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının 4'üncü yıldönümünde Şirinevler meydanında anma düzenledi. “Maraş ve Roboski katliamlarını unutturmayacağız. Yeni katliamlara izin vermeyeceğiz” panlart açan kitle  “Çözüm tüm katliamlara karşı direnişte”, “Maraş ne ilk nede son katliamdır”, “Roboski ne ilk ne de son katliamdır” dövizleri taşıdı.  

Sık sık “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “AKP savaş halklar barış istiyor”, sloganları atıldı. Polisin ablukasında gerçekleşen basın açıklamasını Eğitim-Sen üyesi Begüm Ertokuş okudu. 

Maraş katliamının gerçek faillerinin yargılanmadığını aksine korunduğunu belirten Ertokuş, “Roboski’de de savaş uçakları ile 34 yurtaşımızın katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçti. Bugüne kadar ne failler yargılandı ne de vicdanları rahatlatılacak bir özür dilendi. Burada bir araya gelen bizlerin amacı bu yaraları tekrar deşmek değil, sorumluların yargılanması, suçluların biran önce cezalarını çekmesi ve yeni Sivasların, Maraşların, Suruçların olmamasını talep etmektir” dedi. 

Maraş katliamının sorumluları yargılanmadığı için Sivasın yaşandığını söyleyen Ertokuş, “ Maraş, Sivas, Suruç, Ankara, Soma katliamlarının hesabı sorulmadığı için katliamlar devam ediyor. Maraş ve Roboski’de yaşananları unutmadık, unutturmayacağız ve takipçisi olacağız”dedi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli belgeselci Antep'te sokak ortasında öldürüldü

SONRAKİ HABER

Emek Partisi Çorlu İlçe Örgütü ; İçeride ve dışarıda savaş politikalarını durduralım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...