27 Aralık 2015 15:10

Bursa'da tekstil fabrikasındaki yangın 7 saattir sürüyor

Paylaş

Bursa'da bir tekstil fabrikasında bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın 7 saattir söndürülemiyor. 20'ye yakın itfaiye aracının müdahale ettiği yangın, fabrikanın ek binasına sıçramaması için çalışılıyor. 

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin metrekare alana kurulu Işıksoy Tekstil Fabrikası'nda sabah saat 11.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, etkisini iyice artırdı. Yaklaşık 7 saattir devam eden yangın, fabrikanın diğer bölümlerine yayılarak devam ediyor. Yangına 20 civarında itfaiye aracı müdahale ediyor. Suyu biten araçlara, Belediye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri su takviyesi yapıyor. 

BURSA SEMALARI SİYAH DUMANLA KAPLANDI

İtfaiye ekipleri, yangının ek binaya sıçramadan söndürülebilmesi için büyük mücadele veriyor. Buna karşın fabrikadan yükselen alevler gökyüzüne kadar ulaşıyor. Fabrikadan yükselen siyah duman Bursa semalarını kapladı. Yüksek kesimlere çıkan vatandaşlar yangını uzaktan izliyor. 

Öte yandan 2 işçi ile bir itfaiye erinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı yangında, içeride kimyasal maddelerin alev alması tehlikesine karşın vatandaşlar bölgenin dışına çıkartıldı. 112 sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD, AKUT, UMKE ve NAK ekipleri bölgede hazır bekletiliyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Kayseri'de 1 puanı 1 – 1'le aldı

SONRAKİ HABER

Suriyeli belgeselci Antep'te sokak ortasında öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...