11 Nisan 2012 10:17

‘Gitmek için gelir aşk’

Elif Gamze Bozo’nun  yeni kitabı ‘Gitmek İçin Gelir Aşk’ Kanguru Yayınları arasında  yayımlandı. Elif, şiirselliği ağır öykücükler, düz şiir metinleri ve izlenimlerle “doğa kendini mevsimler arasında yenileyip dururken, sen, ne bir insan sıcağı ne de bir kitabın yakınlık duygusuna kapılmamış, o şansı bir kez

‘Gitmek için gelir aşk’
Paylaş
Sennur Sezer

Elif Gamze Bozo’nun  yeni kitabı ‘Gitmek İçin Gelir Aşk’ Kanguru Yayınları arasında  yayımlandı. Elif, şiirselliği ağır öykücükler, düz şiir metinleri ve izlenimlerle “doğa kendini mevsimler arasında yenileyip dururken, sen, ne bir insan sıcağı ne de bir kitabın yakınlık duygusuna kapılmamış, o şansı bir kez bile bulamamış bir yalnız insan olarak” duygularını yansıtıyor. Elif’in anlattıklarını Andersen’in Denizkızı’nın notları gibi okumak mümkün. Çünkü o fizik olarak dünyamıza yabancı.
Onun hayat hikayesini hatırlatayım: Elif Gamze Bozo; 26 Aralık 1984’de Ankara’da cam kemik hastası olarak doğdu. Açık lise sonrasında Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne devam etti. Evrensel Kültür dergisinde yaklaşık 5 yıla kadar muhabirlik yaptı. Tübitak “Yürüyen Akıl Projesi”ne katılarak başarı belgesi aldı. Şimdilerde Assis TT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri AŞ 11818 bilinmeyen ve bilgilendirme servisinde asistan olarak çalışıyor. 2011’de “Başarılı Engelli Genci” ödülüne layık görüldü.
Bunun yanı sıra yazarlık ve fotoğraf sanatıyla da ilgileniyor. 2008 yılında kendi çalışması olan “Hayata bir de burdan bakınız” adlı bir fotoğraf sergisi açtı. İlk şiir kitabının adı “İlle De  Hayat” , İlkay Akkaya ile 3 şiir klibi  var. Elif  Gamze Bozo bu kitabında, “Mutluluk, hepimize kendi çizdiğimiz resimler ve uzaklıklar kadar yakındır...” diyerek yaşama tutkumuzu  yeniliyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suda tüten şiirler

SONRAKİ HABER

Çim biçme sanatı üzerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa