27 Aralık 2015 13:43

EMEP Ankara İl Örgütü: Operasyonları durdurun, siyasetçileri muhatap alın

Emek Partisi’nin Ankara'da düzenlediği eylemde bölgede halka yönelik saldırılara tepki gösterildi ve operasyonların durdurulması istendi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) bölgede devam eden operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarına karşı Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı basın açıklamaları düzenledi. 

Ankara'da düzenlenen eylemde Sakarya Caddesi'nde bir araya gelen Emek Partisi üyeleri, “Barış yoksa, gelecek de yok”, “Savaşa değil, sağlığa bütçe” sloganları attılar.  

Basın açıklamasını okuyan EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık, Kürt halkı üzerinde savaşın yeniden başlatıldığı son 5 ayda 45 çocuk, yüzlerce sivil yurttaş, genç, yaşlı, asker, polis hayatını kaybettiğini dile getirdi. Türkiye devletinin başındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun dillerinden terör, bölünme, ihanet, süpürme, ezme, yok etme sözlerinin hiç düşmediğini belirten Işık, “Bu hamaset ve şiddet dolu söylevler şehadet, bayrak, vatan vurgularıyla süsleniyor. Ekranlardan her gün defalarca beynimize boca edilen 'Bu toprakları kanla kazandık böldürtmeyiz' sözleriyle Anadolu’nun kurtuluşunda kendi vatanları için de ortak bir savaş vermiş Kürtleri ve onlara verilen eşit temsiliyet sözlerini unutturmaya çalışıyorlar. Çözüm ve müzakere sürecini sonlandıran ve yeniden silaha sarılanların kendileri olduğunu gizlemeye yelteniyorlar” dedi. 

Meselenin kamuoyu algısına sunulan hendekler, barikatlar olmadığına dikkat çeken Işık, tanklarla, toplarla yüz binlerce insanın yaşadığı şehirlerin savaş meydanı haline getirildiğini ifade etti. Oysa savaşı yeniden başlatanın hükümet olduğunu dile getiren Işık, barış diyen hiçbir sese tahammül edemeyen siyasal iktidarın ülkede demokrasi ve özgürlüklerin kırıntısını bile bırakmadığını ifade etti. 

Işık, “Operasyonları durdurun; askeri, güvenlik güçlerini geri çekin; yeniden siyasal barışçıl demokratik çözüm için parlamentoyu devreye sokun; Kürt halkına bölgesel özerklik hakkını tanıyın, siyasetçileri muhatap alın. İşçi emekçi halklar olarak ekmek, barış, demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Bunun yolu eşitliği, kardeşliği savunmak, savaşı durdurmaktan geçer. Bunları kazanmak için ellerimizi, yüreklerimizi, emeğimizi, mücadelemizi birleştirelim” diye konuştu.  

Basın açıklamasının ardından bölgede yaşamını yitiren sivillerin dilinden kendilerini anlattıkları metinler okundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muğla’da Roboski anması

SONRAKİ HABER

Lüleburgaz’da sokağa çıkma yasakları ve saldırılar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...