27 Aralık 2015 08:52

Evrensel 'Umut Nöbeti'nde: 'Metin yaşasa ya içeride ya nöbette olurdu'

Paylaş

Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazetecilerden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Sorumlusu Erdem Gül için tutulan ‘Umut Nöbeti’nde bugün Evrensel çalışanları var. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ve Kartal Hukukçular Derneği de desteğe gelenler arasında.

Sorumlu Yazıişleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu, Dış Haberler Editörü Özlem Temena ve polisler tarafından işkencede öldürülen muhabirimiz Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe’nin katıldığı nöbet sırasında cezaevi kapısı önünde konuşan Nasuhbeyoğlu, cezaevlerinde 34 gazetecinin tutulduğuna dikkat çekerek iktidarın tüm çarpıtmalarına rağmen meslektaşlarının gazetecilik yaptıkları için cezalandırıldıklarını söyledi. “Gazetecilerin tutuklanması aynı zamanda halkın gerçeklere ulaşmasının engellenmesidir” diyen Nasuhbeyoğlu, tüm baskılara rağmen gerçekleri yazmaya devam edeceklerini söyledi.

'METİN'İN MİRASI İÇİN BURADAYIM'

Meryem Göktepe ise “Metin bugün yaşıyor olsaydı ya içeride olurdu ya bu nöbette olurdu” dedi. Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat’ın bir yazısında yaptığı “Benim gözümde gazeteci gerçek neredeyse arayıp onu bulup getirendir” tanımlamasından çok etkilendiğini belirten Göktepe, kardeşinin katledildiği 8 Ocak’ın yıl dönümüne çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak “Metin’i kaybettiğimizden bu yana 20 yılı geride bırakacağız. Metin için, bıraktığı miras için, annem için gazeteciliğin ölmediğini belirtmek için de buradayım. Çok acı günlerden geçiyoruz. Hamile kadınların çocukları karınlarında öldürülüyor, 3 aylık yaralı çocuğunu hastaneye götürebilmek için beyaz bayrak sallayan dedeler, nineler vuruluyor. Kendi evlerinde hapis hayatı yaşayan çocuklar top ve silah seslerinden uyuyamıyor. ‘Zulmünüz artsın ki zeval bulasınız’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Göktepe, Ocak ayında Metin Göktepe’nin yanı sıra Hrant Dink, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Onat Kutlar gibi değerlerin de elimizden alındığını ama pek çok insanın çocuklarına bu isimleri vererek onları yaşattığını görmenin umut verici olduğunu söyledi.

'KARA GÜN KARARIP GİTMEZ'

Can Dündar ve Erdem Gül’e destek için Silivri Cezaevi önüne gelen Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü ise “Tarihte de yazarlar, sanatçılar bu cezalarla karşılaştı. Ben onların suçsuz olduğunu düşündüğüm için buradayım. Adaletin er geç sağlanacağını biliyorum” dedi. Orhan Kemal’in “Kara gün kararıp gitmez” sözüne atıf yapan Öğütçü “Mutlaka güneşe, aydınlığa çıkacağız” ifadesini kullandı.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

QSD, Teşrin'de 2 km ilerledi, şiddetli çatışmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Miray bebeğin ailesi: Çatışma ortasında kalmadı, keskin nişancılar öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa