26 Aralık 2015 18:30

Neil Gaiman’ın öyküleri çizgi romana uyarlanıyor

Paylaş

Dark House, önümüzdeki yıl, çok okunan çizgi roman yazarı Neil Gaiman’ın kısa öykülerinden uyarlanan iki yeni çizgi romanın yayımlayacağını açıkladı.

Haziran 2016’da yayımlacak çizgi romanlardan ilki, How to Talk to Girls at Parties kitabındaki öykülerden uyarlanacak; çizimleri ise Eisner ödüllü dünyaca ünlü sanatçı kardeşler Gabriel Bá ve Fábio Moon üstlenecek. Bu vesileyle Neil Gaiman ilk kez Brezilyalı iki sanatçıyla çalışmış olacak. Eylül 2016’da da Troll Bridge’teki kısa öykülerin uyarlaması yayımlanacak. Bu uyarlamanın çizimleri, Gaiman’ın uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağı Colleen Doran tarafından yapılacak.

İlk olarak 2006’da, Fragile Things: Short Fiction and Wonders (HarperCollins) adlı ısa öykü koleksiyonu içerisinde yayımlanan How to Talk to Girls at Parties, katıldıkları partide genç kızlarla tanışmak için çabalayan iki genç oğlanın öyküsünü ele alıyor. Troll Bridge ise, 2009’da Smoke and Mirrors (Morrow) koleksiyonunun içerisinde yayımlanmıştı. Bu kısa öyküde, okuyucu iki gencin hikayesi etrafında yeniden şekillenen ve yorumlanan bir peri masalına şahit olur.

Dark House henüz Neil Gaiman’ın tüm eserlerinin telifine sahip değilse de, yayınevinin 2016 planları arasında Gaiman’ın Creatures of the Night ve The Facts in the Case of the Departure of Miss Finch kitaplarını ciltli bir şekilde yayımlamak da var. Neil Gaiman okurlarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Misty’den John Lennon yorumu: God

SONRAKİ HABER

Telgrafların izinde Ermeni Soykırımı: Bizzat Hallediniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...