26 Aralık 2015 16:59

Tarsus'ta 'sağduyu' çağrısı

Paylaş

Tarsus’ta siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri günlerdir mahallelerde polisle gençler arasında yaşanan çatışmalara ilişkin ‘sağduyu’ çağrısı yaptı.

Aralarında CHP, HDP, EMEP, BHH, İHD, Halkevleri, Eğitim Sen, Partizan, PSAKD ve AKD’nin de bulunduğu grup adına açıklama yapan Cuma Erçe, Tarsus Kaymakamına, belediye başkanına, emniyet müdürüne çağrıda bulundu. Erçe çağrısında “Bir an önce demokratik kitle örgütü temsilcilerini, kanaat önderlerini, muhtarları, basın emekçilerini toplayın ve bu meseleyi enine boyuna tartışalım, bu kentte barış ve güven içinde yaşayacağımız ortamı sağlayalım. Eğer bunu yapmazsanız o zaman olan bitenden sorumlu sizsiniz” dedi.

‘MAHALLELERİMİZ CAYIR CAYIR YANIYOR’

Açıklamayı yapan Erçe, daha sonra Tarsus halkına seslenerek, okullara zarar verilmemesini, tren ve otobüslere taş atılmamasını istedi. Açıklamanın devamında AKP’nin iç politikalarını eleştiren Erçe “Ateş düştüğü yeri yakmakla kalmamış ve yangına sebep olmuştur. Israrla sürdürülen ırkçı ve gerici siyasetin yarattığı rüzgârla yangın hızla yayılmaktadır. Nitekim yaşadığımız kente de sıçramıştır. Günlerdir mahallelerimiz cayır cayır yanmaktadır. AKP hükümetinin planladığı sistem değişikliğinin ve başkanlık özlemlerinin kurbanı olan yoksul Kürt halkının evlerine ateşler düşmüştür. Fahrettin Paşa mahallesinde henüz 14 yaşında olan Davut Özer katledilmiş ve aldığımız haberlere göre çeşitli mahallelerde 12 kişi yaralanmıştır. Onlarca genç gözaltına alınmıştır. Bu esnada hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz olaylar cereyan etmiş ve maalesef Fahrettin Paşa ilköğretim okulu yakılmış ve kullanılamaz hale gelmiştir. Şimdi burada okuyan çocuklar başka okullara gönderilecektir. Ancak, gönderilmesi planlanan okulların velileri bu duruma tepki gösterip okulumuzda bunları istemiyoruz deme noktasına getirilmiştir. Bu durum bile adı konulmamış savaşın asıl mağduru olan çocuklarda yarattığı travmayı anlatmaya ve anlamaya yetecek bir örnektir. Şahin mah, Barbaros, Gazi mahallelerinde de durum farklı değildir. Çocuklar evlerine hapsedilmektedir. Biz ölüm ve gözyaşı istemiyoruz. Barış istiyoruz. Yaşamı ve yaşatmayı savunuyoruz. Bu nedenle hepinizi sağduyuya çağırıyoruz” şeklinde konuştu. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ergani'de kaymakam konutuna saldırı

SONRAKİ HABER

HDP’ye AKP’den ‘kapatma’ tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...