26 Aralık 2015 13:29

Kadınlar barış için zincir oluşturdu

Paylaş

Ankara Kadın Platformu bölgede devam eden sokağa çıkma yasağı ve ölümlere karşı eylem yaptı. Kuğulu Park'tan Konur Sokak'a kadar barış zincir oluşturan kadınlar 'Bir direniştir yaşamak; hayatı savunuyor barış istiyoruz" dedi.

Bölge illerinde süren savaşta ve batı illerinde yapılan operasyonlarda güvenlik güçleri tarafından katledilen kadınlar için Ankara Kadın Platformu bugün eylem gerçekleştirdi. Kuğulu Park'tan başlayarak barış zincir oluşturan kadınlar alkışlar ve zılgıtlarla Konur Sokak'a kadar yürüdü. Savaş fotoğraflarının ve barış sözlerinin olduğu dövizler taşıyan Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar "Cizre, Silopi, Sur. Savaşı durdur", Kadınlar barışta ısrar ediyor" sloganları attı. İnsan Hakları Anıtı önüne gelen kadınlar burada bir açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Ayla Yılmaz, Ekin Wan, Dilek Doğan, Dilek Kortak, Yeliz Erbay, Şirin Öter ve daha nice kadının devlet tarafından öldürüldüğünü söyledi.

'SON 3 AYDA 58 KADIN KATLEDİLDİ'

Devletin, son üç ayda 58 politik kadını evlerinde, sokak ortasında katlettiğini ifade eden Yılmaz, AKP'nin erkek egemen sisteme itiraz eden, devletin baskıcı politikalarına karşı direnen kadınları öldürmeyi kendine amaç edindiğini kaydetti. AKP Hükümetine seslenen Yılmaz "Buradayız, öldürmekle bitmeyiz! Biz kadınlar yaşamın her alanında eşitlik, özgürlük ve barış için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Cizre’de, Sur’da, Silopi’de, Nusaybin’de, Dargeçit’te sokağa çıkma yasaklarıyla bir katliam yapıldığını vurgulayan Yılmaz kadınların barıştan yana ısrar ettiklerini dile getirdi. "Cizre’de Sur’da ablukalar kalkmadan Ankara’da barış olmayacağını çok iyi biliyoruz. Yeni bir yıla yaklaşırken yeni yılın iyi olabilmesinin tek yolunun barıştan geçtiğini söylüyoruz" diyen Yılmaz, bir an evvel sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, çatışmaların durmasını ve müzakere masasına dönülmesini istediklerini kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİHA: Silopi'de 75 yaşındaki imam öldürüldü, ailesi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

BM: Suriye barış görüşmeleri 25 Ocak'ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...