26 Aralık 2015 12:08

EMO: Kamu yararını temel alarak özgürlüğü rehber edineceğiz

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, 61'inci yıl dönümünde yaptığı açıklamada teknolojik gelişmelerin sağlanabilmesi ve insanlığın hizmetine sunulabilmesi için özgür, demokratik ve barış içinde bir toplumda yaşama ihtiyacının gerekliliğine vurgu yaptı. Açıklamada kamu yararını temel alarak bilimsel özgürlüğü rehber edinecekleri belirtildi.

Kuruluşunun 61'inci yıl dönümünde yazılı bir açıklama yayımlayan EMO, mesleki mücadelenin ülkenin bulunduğu gerçeklerden kopuk yürütülemeyeceğini belirtti.

Mesleki alan mühendislerinin ve tüm çalışanların iş güvenliği dahi yok sayılarak, düşük ücret politikasıyla yönetilmeye çalışıldığına da vurgu yapılan açıklamada, "bu yaklaşımın açık sonucu yaşanan yangın, asansör kazaları gibi göz göre göre gelen ölümler, iş kazalarına kurban giden insanlarımız, sık sık kesilen elektriklerle arızalanan ve haklarını arayamayan elektrik kullanıcıları; mühendislik hizmetlerinin ücretleri düşürülürken bu hizmetleri alan kullanıcıların kabaran faturaları olarak karşımıza çıkmaktadır" dendi. EMO açıklamasının devamında kamu yararını temel alarak bilimsel özgürlüğü rehber edinen bir anlayış içerisinde yollarına devam edecekleri belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halkların Köprüsü Derneği, kıyı şeridinden seslendi: Sınırları açın

SONRAKİ HABER

Sokağa çıkma yasağını Malatya'da protesto edenler saldırıya uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...