26 Aralık 2015 11:01

Davutoğlu, HDP ile randevusunu iptal etti

Başbakanlık internet sitesinde yer alan bir açıklama ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, HDP ile yapacağı görüşmeyi iptal ettiği belirtildi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütçe, reformlar, iç tüzük ve özellikle de "yeni Anayasa" konusunu değerlendirmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu talep etmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa konusunda Meclis’teki muhalefet parti liderleriyle yapacağı görüşme kapsamında HDP ile 30 Aralık'ta yapılması planlanan görüşmeyi iptal etti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “HDP yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar, ülkeyi kutuplaştırmayı amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, milletimizin birlikte yaşama yönündeki kadim kültürü ile bağdaşmayan, çatışma ve gerilimden medet uman sığ bir siyasi tutumun yansımasıdır. Bu üslupsuz yaklaşımla görüşmenin, aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır” ifadeleri yer aldı.

Başbakanlık'ın yazılı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Son bir hafta içinde, HDP yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar, bu anlayış ile taban tabana zıt, ülkeyi kutuplaştırmayı amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, milletimizin birlikte yaşama yönündeki kadim kültürü ile bağdaşmayan, çatışma ve gerilimden medet uman sığ bir siyasi tutumun yansımasıdır. Bu yaklaşım ile HDP yöneticileri siyaseti sorun çözme aracı olarak değerlendirecek bir siyasi olgunluğa sahip olmadıklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. Bu üslupsuz yaklaşımla görüşmenin, aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır.

Tüm bu süreç son derece şeffaf bir şekilde kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşmiştir.

Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının tersine Sayın Başbakanımızın görüşme talebi asla terörle mücadeledeki kararlı tutumu tartıştırmak değildir. Ülkemizin ve milletimizin huzuru ve refahı için yürüttüğümüz terörle mücadele süreci, kesinlikle pazarlık konusu değildir. Güvenlik güçlerimiz bu hedef doğrultusunda kararlı bir mücadele yürütürken, ilgili bakanlarımız ve kurumlarımız da, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için fedakâr bir çaba içerisindedirler. Milletimizi arkaik anlayışlarla; anti-demokratik, baskıcı söylemlerle ve silah tehdidi ile sindirmeye dönük eylemler içindeki tüm terör örgütleri ile mücadele kesintisiz devam edecektir.

Sayın Başbakanımız ayak basmadık il bırakmadığı yurdumuzda aziz milletimizin tüm ‘çay ikramı’ davetlerini tereddütsüz kabul etmiş, gönlü geniş Anadolu insanının misafirperverliğinin simgesi olan bu daveti asla geri çevirmemiştir. Bu kültürle bağını koparmış kişilerle bu anlamda yürütülecek bir diyalog ortamı bulunmamaktadır." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Rıza Bayram dosyası kapatıldı

SONRAKİ HABER

Gazeteciler, Dündar ve Gül için 30. günde 30 adım attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa