26 Aralık 2015 12:04

Demokratik Suriye Güçleri, Teşrin Barajı'nı ele geçirdi

Demokratik Suriye Güçleri'nin Kobanê'nin güneyinde başlattığı operasyon kapsamında hamlenin hedefi olan Teşrin Barajı'nı ele geçirdi.

Paylaş

YPG'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından Kobanê güneyindeki bölgeye dönük başlatılan hamlenin üçüncü gününde savaşçılar stratejik öneme sahip olan Teşrin Barajı'nı IŞİD'den kurtardı.

Operasyon boyunca onlarca köyü IŞİD'den alan savaşçılar sabah saatlerine doğru baraj bölgesine ulaştı.

Barajda arama, tarama faaliyetleri devam ediyor.

TEŞRİN BARAJI'NIN ELE GEÇİRİLMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Kobanê’nin güneyinde Fırat Nehri üzerinde bulunan Teşrin Barajı'nın alınmasıyla birlikte IŞİD'in Rakka ile Mınbiç ve Cerablus hattı kesilmiş oldu.

QSD Kobanê Sözcüsü Serwan Derwiş, Teşrin Barajı'nın IŞİD'den alınmasının önemini şöyle anlatmıştı:

IŞİD'İN HATLARI KESİLDİ

*Bu coğrafyada DAİŞ'in hatlarını parçalayarak, özgürleştirmek istiyoruz. Bu hamle Rakka'nın Minbiç, Cerablus ve Bab (Şehba bölgesi) ile hattını kesecek bir alandır. Bu alandaki Teşrin barajını kullanarak, geçiş yapıyorlar. Bu hattı kesersek, Tabka hattı yalnız kalacak. DAİŞ iki parça olacak. Geliş gidişleri iki yüz kilometre uzayacak. Bu hamle bu yüzden askeri olarak DAİŞ'e karşı stratejik bir hamledir. DAİŞ'in hatlarını birbirinden kesiyoruz.

ELEKTRİK YENİDEN SAĞLANACAK

*Alanda bulunan Teşrin barajı 5 yıldır önce Nusra sonra DAİŞ işgali altında. Bunca yıldır bu bölge elektriksizdir. Bu elektrik hattı kesildi. Hamleyle birlikte elektrik hatları da DAİŞ'in elinden alınacak ve halkımız daha rahat bir yaşam yaşayacak.

CERABLUS HAMLESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

"Önümüzdeki süreçte, gerekirse suyu da geçerek, halkımızı DAİŞ'in zulmünden kurtaracağız. Bu konuda kimseyi de beklemiyoruz." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi tehdit altında

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Sedat Laçiner gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...