25 Aralık 2015 17:38

Anastasiadis ve Akıncı’dan barış mesajı

Paylaş

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ortaklaşa yeni yıl mesajı verdi. Liderler Rumca ve Türkçe mesajlarında adada kalıcı barışın tesis edilmesi çağrısı yaptı.

Kıbrıs tarihinde ilk kez Türkiye ve Rum kesimi liderleri ortak bir yeni yıl mesajı yayınlayarak adada kalıcı barışın ve birliğin yeniden tesis edilmesi çağrısında bulundu. Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile sadece Türkiye’nin diplomatik olarak tanıdığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, birlikte iki dilli yayınladıkları görüntülü mesajlarında Kıbrıslıların yeni yılını kutlarken, yeni yıl dileklerini de paylaştı.

Mustafa Akıncı mesajında, “Yeni yılın tüm Kıbrıslılara kalıcı barış, huzur ve refah getirmesini dilerim” dedi. Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ise “Yeni yılın biz Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklere yeniden birleşmiş vatanımızda tekrardan barış içinde yaşanmasına izin vermesini dilerim. Mutlu yıllar” dedi.

Kıbrıs’ta adanın yeniden birleşmesi için geçen mayıs ayında yeniden başlanan müzakereler devam ediyor. Kıbrıs, 1974 yılında Türkiye’nin askeri harekatı sonucu ikiye bölünmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Papa’nın yeni yıl mesajı: Barış

SONRAKİ HABER

‘Üzüm ve Diğer Şeyler’ kitap oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa