11 Nisan 2012 14:43

Gözaltılar yıldıramaz

Dün sabah saatlerinde yapılan baskınlarla 18 kişinin gözaltına alınması İstanbul Üniversitesi öğrencileri  tarafından protesto edildi. Eyleme Eğitim-Sen üyesi akademisyenler de destek verdi. Beyazıt ana kapı önünde bugün bir araya gelen öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Gözaltılar yıldıramaz
Paylaş

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Gamze Erk, son dönemde yapılan operasyonların dikkat çekici olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yapılan operasyonlar AKP Hükümetinin kendisi dışında kalan tüm muhalif kesimleri sindirme ve baskı altına alma politikasındaki ısrarını göstermektedir. Gözaltına alınan arkadaşlarımızdan saatlerdir haber alamadık. Yüzlerce aydını, gazeteciyi, avukatı, öğrenciyi, sendikacıyı hedef alan bu politika, Türkiye’yi bir kapalı cezaevine dönüştürmüştür” dedi.

Yapılan bu saldırıların geçmişten beri süregelen gözaltı terörünün kaynağını oluşturduğunu belirten Erk, “AKP, 8 Marttan önce sendikaların kadın temsilcilerini, Newroz’dan önce Kürt halkının temsilcilerini ve bugün 1 Mayıs sürecinde siyasi partilerin temsilcilerini gözaltına alarak siyaset alanını darlaştırmak istiyor”dedi.

AKP’nin hedefinde üretmek isteyen, politika yapmak isteyen gençlerin olduğunu söyleyen Erk, sözlerini şöyle noktaladı: “ Biz Türkiye gençliği ve akademisyenler olarak ilan ediyoruz ki susmayacağız. Bu gözaltılar bizi yıldıramayacak. Tutuklu gazeteciler ve öğrenciler, aydınlar ve arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katliam emri AKP'den

SONRAKİ HABER

Diyarbakır, Bingöl ve Muş’ta 83 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...