25 Aralık 2015 17:16

Papa’nın yeni yıl mesajı: Barış

Paylaş

Papa Francesco, Birleşmiş Milletler’in arabulculuğunda devam eden Suriye ve Libya müzakerelerine destek verdi. İki ülke halkının çektiği acıların bir an önce son bulmasını dileyen Papa, mültecilere kucak açan ülkeleri de övdü.

Aziz Peter Kilisesi’nden ‘şehre ve dünyaya’ seslenen Papa Francesco, Paris’teki gaddarca terör eylemleri ile dünyada devam eden çatışmaları da andı. Savaşlar ve fakirlik yerine merhametin dünyada hakim olmasını diledi. Papa Françesko, Tanrı’dan mülteci ve sığınmacılara yardım eden hükümetleri ve insanları kutsamasını istedi. Papa, “Tanrı’nın çok sayıdaki mülteci ve sığınmacıya cömert bir şekilde yardım sağlamak ve hoş karşılamak için çalışan, onlara ve sevdiklerine onurlu bir gelecek inşa etmek için yardım etmeye çalışan bireylere ve devletlere karşılığını vermesini diliyorum“ dedi.

Papa, Ortadoğu, Afrika ve diğer çatışma bölgelerine de barış çağrısında bulundu. Papa, Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde, Burundi’de, Güney Sudan’da, Ukrayna’da ve Kolombiya’da barış olması için dua etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yemen’den ateşkese rağmen çatışmalar arttı en az 35 ölü

SONRAKİ HABER

Anastasiadis ve Akıncı’dan barış mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...