25 Aralık 2015 15:51

Akdeniz Üniversitesinde ‘Şeriat için savaşın’ çağrısı

Akdeniz Üniversitesinde konferansa katılan IŞİD sempatizanı Munhasır Billah Tugayı üyesi Mehmet Ali Öztürk, “şeriat için savaşın” çağrısı yaparken, polis konferansı protesto eden öğrencilere müdahale etti.

Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Spor ve Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten “Milli Kültür Topluluğu”, “Türkmen Direnişi ve Suriye Gerçeği” adlı konferans düzenledi. Suriye’de cihatçılarla birlikte YPG ve Suriye halkına karşı savaş yürütüp halka yönelik onlarca katliama karışan Munhasır Billah Tugayı ile bağlantısı fotoğraflarla belgelenen Mehmet Ali Öztürk adlı şahıs konferansa konuşmacı olarak çağrıldı. Üniversite içerisinde sabah erken saatlerde konferans nedeniyle her yer aranırken devrimci öğrencilerin genellikle oturduğu Cafelerin etrafı didik didik arandı. Cihatçı çetelerin okula gelmesini kabul etmeyen onlarca devrimci, demokrat, yurtsever öğrenci de kampus içerisinde bulunan Olbia çarşısında toplanarak protesto eylemi yaptı.

Konferansın yapılacağı Hukuk fakültesine yürümek isteyen yüzlerce öğrenciye polis kurduğu barikatla engel oldu. Polis engelinin ardından öğrenciler Olbia çarşısına geri dönerek burada basın açıklaması yaptı.

ÇAĞIRDIĞINIZ KİŞİ AZİZ’İN NEJAT’IN KATİLİDİR

Öğrenciler adına konuşan Seda Balmumcu, Suriye de kafa kesen cihatçı çetelerin AKP eliyle üniversitelere getirildiğini vurgulayarak, “Üniversite’de demokratik hak olan yürüyüşlerine bile izin verilmezken, cihatçı çeteler Üniversite tarafından afişleri basılarak konferansa davet ediliyor. Bu durum Türkiye’nin Suriyelileşmesine atılan adımlardan biridir. Daha sün edebiyat fakültesi dekanlığı tarafından Cizre, Sur, Silopi ve Nusaybin’de yapılan sivil katliamı protestosu gayr-ı resmi ‘bomba’ ihbarıyla engellenmek istenmiştir” dedi. Bugün Hukuk fakültesinde vahşet çağrısının yapıldığını belirten Balmumcu sözlerini, “Bugün okulumuza gelen kişi, cenazesi 59 gün sınırda bekletilen Aziz Güler’in, Suphi Nejat’ın katilidir. Alevileri, Kürtleri katleden Aylan bebeğin cesedinin kıyıya vurulmasının sebebidir. Saraydaki katilin, AKP’nin dostudur. Reyhanlı, Ankara, Suruç Amed katliamlarının birinci derece failidir” diyerek noktaladı.

‘ŞERİAT İÇİN SAVAŞIYORUZ’

Çete üyesi tarafından verilen konferansa katılan ve ismini vermek istemeyen bir öğrenci konferansta çete üyesinin kendilerine, “Şeriat için savaşın. Suriye’nin Türk topraklarına katılması için savaşıyoruz. Aleviler, Esad ve YPG bizin düşmanımızdır” şeklinde konuştuğunu aktardı. Cihatçı çete üyesi ve faşist bir grup konferans bittikten sonra okuldan tekbirler atarak öğrencilere sözlü tacizde bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de katliamı protesto eden kadınlar gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Soma Davası’nda isyan ettiren tahliye kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...