25 Aralık 2015 14:03

Tüm Bel- Sen: Belediyeler karargah değil

Paylaş

Tüm Bel-Sen, bölgede günlerdir devam eden sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara tepki gösterdi.

Kızılay Güvenpark'ta dün eylem yapan Tüm Bel- Sen üyeleri, yerel yönetim kurumlarının işgal edildiği ve 20 günü bulan sokağa çıkma yasaklarında kentlerdeki temizlik, su, elektrik ve sağlık gibi temel hizmetlerin durma noktasına geldiği ifade etti.

“Belediye halkındır, karargah değil” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, “Kürtlerin yaşadığı birçok kentte hemen her gün kadın, çocuk, yaşlı demeden yurttaşlarımız yaşamlarını yitirmekte, evler, dükkanlar kullanılma hale getirilmekte, halka hizmet üretmesi gereken okullar, hastaneler polis karakolları ve askeri karargahlar haline getirilmektedir” dedi.

Yurttaşların günlük barınma, beslenme hatta nefes alabilme gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını ve birçok demokratik kurum ve idarenin de fiilen işlemez hale getirildiğini belirten Erol, bu kurumların başında da sendikalarının örgütlü bulunduğu belediyelerin geldiğine dikkat çekti. Yerel yönetim kurumlarının bölgede adeta işgal edildiğini kaydeden Erol, belediye binalarının önünde zabıta, itfaiye araçları olması gerekirken polis panzerleri ve askeri araçların bulunduğunu, belediye başkanları başta olmak üzere belediye emekçilerinin de gözaltına alındığını, tutuklandığını aktardı. Erol, sorunun demokratik yollardan, müzakereyle ve diyalogla çözülebilmesinin imkanlarının bulunduğunu belirterek, “Bu olanakları yitirmeden gelin bu çatışma sürecine son verin; demokratik kurum ve kuruluşların özgürce çalışmasına izin verin” çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirbaş, şimdi de görevinden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

78'lilerden BM, AP ve Af Örgütü'ne mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...