25 Aralık 2015 12:06

Emek örgütleri 29 Aralık'ta barış için iş bırakacak

Paylaş

Mustafa MAYDA
İstanbul

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, “Savaşa karşı barış için” 29 Aralık günü iş bırakacaklarını ilan etti.

DİSK Genel Merkezinde yapılan açıklamaya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse ve TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı katıldı. Açıklamayı okuyan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bölgede uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ve askeri yığınakların savaş halini andırdığını ifade ederek, “Çocuklar, kadınlar hedef alınarak katledilmektedir. İnsan cesetleri sokaklarda bırakılmaktadır” dedi.

“Devlet, 3 bin 800 öğretmeni savaş boyutundaki operasyon öncesi ilçelerden çıkarırken 40 bin öğrenciyi kaderine terk etmekle, sağlık emekçilerini hastanelere hapsetmekle çok tehlikeli bir mesaj vermiştir” diyen Beko, kamu hizmetlerinin savaş düzenine göre yeniden dizayn edildiğini söyledi.

‘İKTİDAR KULAĞINI KAPATIYOR’

İktidarın, emek ve meslek örgütlerinin taleplerine ve çözüm önerilerine kulağını kapattığını vurgulayan  Beko, “AKP iktidarının içeride ve dışarıda yaptığı tüm bu akıl dışı politikalar sonucunda, dışarıda neredeyse kriz yaşamadığımız komşu kalmadı, içeride ise muhalif görülen her kesim baskı ve operasyonlarla sindirilmeye çalışıldı” dedi.

Artık miting yapmanın, sokağa çıkmanın, hatta pencereden bakmanın dahi ölümü göze almakla eşdeğer olduğunu dile getiren Beko, “Yaşam güvencenizin ortadan kaldırılması için artık karakollara götürülmeniz de gerekmiyor. Son tarihlerde İstanbul’da Dilek Doğan, Yeliz Erbay ve Şirin Öker sabah baskınlarında sorgusuz sualsiz katledildiler” diye konuştu.

‘BARIŞIN TARAFINDAYIZ’

İktidara seslenen Beko, “Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz. Sendikalar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri olarak biz barışın tarafındayız. Savaş isteyenler şunu çok iyi bilsinler ki, biz kardeşlerimizin elini sımsıkı tutacak, her koşulda birlikte olacak, birlikte mücadele edeceğiz. İki halkın birlikte yaşama umudunu yok etmeye çalışanlara inat ortak geleceğimizi kurmak için kenetleneceğiz. Barış ve demokrasi mücadelesini sürdürmekten geri kalmayacağız” dedi.

Savaş karşı barış için 29 Aralık Salı günü DİSK, KESK, ve TMMOB olarak iş bırakacaklarını ilan eden Beko, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aynı gün, öğle saatlerinde yerel örgütlerimizin belirleyeceği merkezi yerlerde kitlesel basın açıklamaları ile alanlarda olacağız.”

ÖNCEKİ HABER

'İzmir ve Manisa’nın geleceği tehlikede'

SONRAKİ HABER

Antep’te polis ‘kadın katili devlettir’ yazılı pankartı almak için saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa