25 Aralık 2015 10:29

Gazeteciler cezaevindeki meslektaşlarına kart gönderdi

G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu, tutuklu gazetecilerle dayanışmak için cezaevindeki gazetecilere barış ve özgürlük dileklerini yazdıkları kartları gönderdi.

Paylaş


G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu, barış ve özgürlük dileklerini yazdıkları kartlarla tutuklu gazetecilerle dayanışmaya çağırdılar. Halkın haber alma hakkını savundukları için tutuklanan meslektaşlarını yanlız bırakmayan gazeteci örgütleri, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yaptıkları basın açıklamasında tutuklu gazetecilere yeni yıl kartı gönderdiler.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Sekreteri Cem Gurbetoğlu 2015 yılının gazeteciler için baskının, sansürün, işten atılmanın, cezaevlerinin ve savaşın yılı olduğunu belirtti. Basın kuruluşlarına devlet tarafından el konulmasına, gazetecilerin tutuklanması ve saldırılara maruz kaldığına değinen Gurbetoğlu “Çünkü gazetecileri kendine tehtit gören ve kişisel şikayetleriyle hapse attıran bir Cumhurbaşkanı var.” dedi. Meslektaşlarının hapse atılmasını kendilerine göz dağı verilmesi olarak nitelendiren Gurbetoğlu “Onların varlığı bizlerin onurudur ve onurumuzu korumak için gazeteciliğe devam edeceğiz” diyerek haklın haber alma özgürlüğünü savundukları için hapse giren gazetecilerle halkı dayanışmaya çağırdı.

Gurbetoğlu, umutsuz olmadıklarına ve asla gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceklerine vurgu yaptı. Haklı olanların direnenler olduğunu belirten Gurbetoğlu, cezaevinde bulunan 34 meslektaşlarını yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi. 

'YARGI İKTİDAR EL ELE'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay yaptığı konuşmada, hükümetin gazeteciyi, aydını kendinden değilse düşman gördüğünü söyledi. Cumhurbaşkanının en son Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’e dava açtığını hatırlatan Abakay, “İktidar yanlız değil. İktidar ile yargı el ele, beraber yürüyorlar” dedi.

Cumhuriyet Gazatesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü cezaevinde ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Dündar ve Gül’ün bir top aldıklarını ve hafta da iki kez spor yapmak için buluştuklarını paylaştı. Nazlıaka, Dündar ve Gül’ün morallerini iyi tuttuklarını belirtirek, bu gücü yaptıkları haberlerin doğruluğuna inanmalarından aldıklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sur’da haber alma hakkı yine engellendi

SONRAKİ HABER

2015’te sosyal medyada neler konuşuldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...