25 Aralık 2015 08:15

Cizre'de yaralılardan ikisi yaşamını yitirdi

Cizre'nin Yafes Mahallesi'nde dün akşam Ser Bane Cirf Tepesi'nden geçmeye çalışan askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Abdulmecit Yanık ve Hacı Özdal yaşamlarını yitirdi.

Paylaş

Sokağa çıkma yasağı ve saldırıların 12'nci gününde olduğu Cizre'de dün akşam Ser Bane Cirf Tepesi'nden sokaklara geçmeye çalışan asker ve polislerin açtığı ateş sonucu Yafes Mahallesi'nde yaralanan ve saldırılardan dolayı ancak saatler sonra hastaneye kaldırılabilen Abdulmecit Yanık ve Hacı Özdal isimli yurttaşlar yaşamlarını yitirdi. Aynı saldırıda yaralanan Halil Uzun'un tedavisi sürerken, Özdal ve Yanık'ın cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Yaşamını yitiren Özdal'ın 3 çocuk babası olduğu ve kardeşi Abdullah Özdal'ın da 3 ay önce Cizre'deki saldırıda katledildiği öğrenildi. Yaralılardan Abdulmecit Yanık'ın ise aynı sokakta yaralanan Davut Yanık'ın ağabeyi olduğu belirtildi.

Yanık ve Özdal'ın cenazeleri otopsi işlemleri yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi.

CİZRE'DE SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Özdal ve Yanık'ın otopsi işlemlerinin yapılması beklenirken, yine Cizre'de açılan ateş sonucu yaralanan Suat Avşin (22) adlı genç, Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Tedavisi devam eden Avşin'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Cizre'de halk yasak ve saldırılara rağmen sokaklardan çekilmiyor. Her sokakta birkaç evde pişirilen ekmek ve yemekler dağıtılıyor. Çocuklar da oyun alanları olan sokakları terk etmiyor.

Sabah saatlerinde Cudi Mahallesi'ne yönelik açılan ateş sonucu evinin önüne çıkan Nahide Çıkmaer (40) çenesine ve sol koluna isabet eden kurşunlarla yaralandı. Çıkmaer, çevredeki yurttaşların yardımıyla caddeye kadar götürülerek Cizre Belediyesi'ne ait ambulansla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırı altında olan Nur Mahallesi de uzun süre top atışına tutuldu. Mahallede top mermisinin düştüğü bir evde yangın çıktı. Saldırılar nedeniyle yangına müdahale edilemiyor. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demokratik Suriye Güçleri, adım adım Teşrin'e ilerliyor

SONRAKİ HABER

İsmet İnönü mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...