25 Aralık 2015 07:02

Soma davasında savcı 2 sanığın tahliyesini istedi

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili, sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasının sekizinci celsesi başladı.

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin ölümüyle ilgili davada duruşma savcısı Oğuz Köktan, Vardiya Amiri Maden Mühendisi Yasin Kurnaz ile Emniyet Vardiya Amiri Maden Mühendisi Hilmi Kazık'ın adli kontrol şartı ile tahliye edilip, tutuksuz yargılanmasını istedi.

Savcı gerekçesinde, üretimden sorumlu vardiya amiri Kurnaz ve emniyetten sorumlu vardiya amiri Kazık’ın, dava süresince dinlenen madenci yakınları ve dosyanın içeriğinde, olayla ilgili olarak isimlerinin fazla geçmediğini belirterek, bu sebeple adli kontrol şartıyla tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların ve avukatların talebini alacak. Duruşmanın, bugün ara karar verilerek ertelenmesi bekleniyor.

Davanın tutukları sanıkları; Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Ertan Ersoy ile emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik.

Duruşma başlamadan önce İzmir'deki Aliağa Şakran Cezaevi'nde tutuklu bulunan sekiz sanık, jandarma ve polis eşliğinde altında getirildi. Sanıklar ve madenci aileleri, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı. Soma, Kırkağaç, Bergama, Kınık ve Savaştepe'den madenci yakınlarının üstü, salonun ilerisinde hazırlanan polis noktasında arandı. Duruşmanın, bugün ara karar verilerek ertelenmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe'de sokak hayvanları için rengarenk yuvalar

SONRAKİ HABER

Yargıtay, elektrikte kayıp kaçak bedelinin iadesine karar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...