25 Aralık 2015 01:18

Herkes bu savaşa dur demeli

Paylaş

Ramazan Uğur
İlgi Moda Tekstil işçisi/Batman

Bütün dünya kamuoyuna, duyarlı kesimlere, Batılı ülkelere ve insanım diyen herkese; Sur, Nusaybin, Silopi, Cizre, Dargeçit teki halkımıza ses vermelerini ve bir an önce bu katliamın önüne geçmelerini rica ediyorum.
İnsanım diyen herkes bu savaşı durdurabilmek için bir ses olmalı ve tepkisini göstermelidir. Orada ölenler insanlarımızdır. Her bir insan bir dünyaya bedeldir.
Genç, yaşlı, kadın demeden; daha doğmamış bebekleri öldüren bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunu dünyadaki tüm insanlar görmelidir.
Türkiye Suriyelileşmeden bu katliamın önüne geçin. Kürdistan’da 40 yıla yakın bir savaş yaşanıyor ama hiçbir zaman bu kadar vahşet ve katliam yaşanmamıştır. Bu 90’lı yıllardan bile beter bir süreçtir. Ve bu vahşete dur demek için bütün sendikalara, barolara, tüm duyarlı kesimlere sesleniyoruz; lütfen, sesimize ses verin.
Artık kaldıramıyoruz. Düşünebiliyor musunuz; daha doğmamış bebeği annesinin karnında öldürüyorlar.
Ey dünya nerdesin! Kürdistan yanıyor; Kürt halkı öldürülüyor ve siz sessiz kalıyorsunuz. Eğer sesimize ses vermezseniz bir gün bu ateş sizi de sarar, bu vahşet sizi de yutar.
Lütfen! Tekrar söylüyorum; Kürdistan’da yaşama olaylar savaşında ötesinde bir şeydir. Soykırım diyebilirsiniz; çünkü hiçbir varlığı hayvanlarımızı bile kabul etmeyen bir anlayış var karşımızda.
Lütfen! Sesimize ses verin.
Nerede yaşıyorsanız, nerede bulunuyorsanız sesimize ses verin. Yarın çok geç olabilir. İnsanlık adına size çağrıda bulunuyorum. Sur, Nusaybin, Silopi, Cizre, Dargeçit, Gewer halkını yalnız bırakmayın. Onlar yok olma ile karşı karşıya. Eğer bunu engelleyemezsek tarih bizden hesap sorar. İşte o gün gelmeden, bugün bu savaşı durduralım.
Türk, Kürt, Arap, Çerkez; dini, dili, ırkı ne olursa olsun insanım diyen herkese sesleniyorum.
Amerika, Rusya , Britanya, Almanya, İsveç gibi büyük ülkeler her zaman demokrasiden söz ediyor. Ama Kürdistan’da olup bitene ses çıkartılmıyor. Gelin kendi gözlerinizle görün burayı.
Sur halkı günlerdir aç ve susuz. Tankla topla ateş altında.
Ey dünya; hani Sur dünya mirasıydı. Miras olmanın bedeli, tankla topla yerle bir etmek midir?
Lütfen! Bir an önce bu vahşeti durdurun. Her gün insanlar ölüyor. Bu insanların hiç bir değeri yok mu?

ÖNCEKİ HABER

Geleceğimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

O okulların zili çalıncaya kadar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...