25 Aralık 2015 01:01

Geleceğimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz

Paylaş

Arçelik LG’den atılan işçiler
Gebze

Nisan ayında Bursa’daki otomotiv fabrikalarında başlayan metal fırtınası Türkiye işçi sınıfının en önemli eylemlerinden biri oldu. On binlerce işçiyi etkisi altına alan, onlarca kente ve fabrikaya yayılan bu eylemler işçilerin yarattığı güçlü bir fırtınaydı. Patronların iş yerlerindeki sopası olan sarı sendika Türk Metal’in fiyakasını çizdik, bize sefaleti ve köleliği dayatan MESS’e gücümüzü gösterdik.
Biz Arçelik LG direnişçi işçileri de Gebze Organize Sanayi bölgesinde bulunan Arçelik LG Fabrikası’nda Türk Metal çetesine karşı isyanımızı başlattık. Kendiliğinden, taban örgütlenmesi biçiminde yürüyen faaliyetimiz sonucunda sendikadan istifa ettik. Bu süreçte Türk Metal fabrika yönetimiyle ortak davranarak işçilere yoğun baskı uyguladı. Ardından üretimden gelen gücümüzü kullanarak ücretlerin iyileştirilmesi, mobbingin son bulması ve Türk Metal’in tamamen gönderilmesi için üretimi durdurduk. Eyleme katılan 168 işçi işten atıldı. Ancak işten atılmayı kabul etmeyince fabrika yönetimi işçileri fabrikadan atmak için polise başvurdu. Biz de geri adım atmayarak direnişi dışarıya taşıdık ve direniş çadırı kurarak cevap verdik. Çadırlı direniş tam 110 gün sürdü. Şimdi ise işe iade ve sendikal tazminat için dava süreci devam ediyor.
Bu direnişte sınıfın düşmanlarının neler yapabileceğini gördük. Bizim haklı mücadelemizi engellemek isteyenler her türlü yola başvurdular. Direnişimizin fabrikanın içeriye yayılmasını engellemek için tel örgüler bile ördüler. Ancak direnişimiz tüm Gebze’ye yayıldı.
Şimdi timsah gözyaşları döken Koç Holdingin yönetim kurulu üyesi Ali Koç, eşitsizlikten bahsediyor. Eşitsizlik, haksızlık bize yapılanlardır. 10-15 yıllık işçileri kapının önüne koymak haksızlık değil de nedir? Ancak biz biliyoruz işçinin yanında olması gereken Türk Metal, Koç Holdingle el ele kol kola işçi düşmanlığı yapmaktadır.
Bugün mücadelemizi mahkeme salonlarına taşıdık. Görülen bu dava hak ile haksızlık; hukuk ile hukuksuzluk, emek ile sermaye arasındadır. Bir yanda işçiler onların karşısında ise işçilerin hakkına göz koyanlar vardır. Arçelik-LG işçileri olarak mahkeme salonlarında da Türk Metal’in işçi düşmanı sendikal anlayışını mahkum ediyoruz. Ekmeğimizin, onurumuzun, hakkımızın ve geleceğimizin bizden çalınmasına izin vermeyeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

'Devlet, Şehriban Sertkal'a yaşattığı mağduriyeti gidermeli'

SONRAKİ HABER

Herkes bu savaşa dur demeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...