24 Aralık 2015 16:32

Dışarıdan içeriye ‘Fotoğraf Köprüsü’

Paylaş

Görülmüştür Ekibi ve redfotoğraf grubu, Fotoğraf Köprüsü” adını verdikleri projeleri ve 55 fotoğrafçı ile “içeri” giriyor.

Fotoğrafçılar proje kapsamında 26 Hapishaneye girecek ve sonunda 55 tutuklu ile 55 fotoğrafçıyı buluşturacak. “Fotoğraf Köprüsü” sergisi ilk olarak Mersin’de MTSO Sanat galerisinde açıldı. Projede fotoğrafçılar arasında Adem Topal, Atilla Atala, ÜABurcu Çatıker, Hakan Tosun, Sema Barbaros Ve Özcan Yaman da bulunurken, tutuklular arasında da Gülazer Akın, Zeynep Avcı, Adnan Öztel Ve Yusuf Demir gibi isimler yer alıyor.

Fotoğrafçılar bu sergiye dair amaçlarını şöyle sıralıyor; Tutsaklarla birlikte kolektif bir fotoğraf projesi gerçekleştirmek. Dışarıda olan bizlerin, tutsaklarla iletişim halinde olmalarını sağlamak. Yaratıcı olmanın yalnızca zanaat olmadığını, düşüncenin soyutlama aracı olarak nasıl kullanılabileceğini göstermek. İçerinin sesini fotoğrafların diliyle dışarıdaki insanlara göstermek. 2016 Yılı itibariyle hapishanelerde sayıları her geçen gün artan 173.000 tutuklu ve hükümlünün varlığını dışarıdakilere yeniden anımsatmak. İzleyicinin – okuyucunun “Sizin hâlâ bir mektup arkadaşınız yok mu? Ama onlar sizin için hapisteler, unuttunuz mu?” Sloganında ifadesini bulan kampanyamıza destek olmasını sağlamak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yılın ilk kitap fuarı Çukurova’da açılıyor

SONRAKİ HABER

Bilginer, öldürülen çocukların listesini 'Sözün bittiği yer' diyerek paylaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...