24 Aralık 2015 15:49

Irkçı Trump anketlerde en önde

Paylaş

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından emlak milyarderi Donald Trump, kimsenin öngöremediğini başardı ve 2015’i anketlerde birinci olarak bitirdi. Trump başta Latinler ve Müslümanlar’a yönelik olmak üzere ırkçı ve yabancı düşmanı söylemleriyle gündem oluyor. Trump son olarak Müslümanlar’ın ABD’ye girişinin yasaklanmasını istemişti.

Adaylığını açıkladığı zaman kimsenin fazla şans tanımadığı Trump, CNN/ORC anketinde yüzde 39 oy alarak en yakın rakibini ikiye katladı.

BUSH’UN ŞANSI KALMADI

Ankette ikinciliği Teksas Senatörü olan Ted Cruz yüzde 18 ile aldı. Ted Cruz, özellikle son tartışma programında gösterdiği başarılı performansın ardından oylarını arttırdı. Ancak bu yine de birinciliği alması için yeterli olmadı.

Temmuz ayından beri Cumhuriyetçi Parti’nin en öndeki adayı olan Trump, bu süreçte kendisine yaklaşan her adayı da geçmeyi bildi.
Adaylığını açıkladığı dönem birçok kişinin favorisi olarak görünen ve ön seçim döneminde en fazla bağışı toplayan aday adayı olan Jeb Bush ise yüzde 3’lere kadar düştü. Cumhuriyetçi Parti’ye üye bin 18 kişiyle telefonda yapılan anketin sapma payının yüzde 3 olduğu belirtildi.

ABD’de başkanlık seçimleri 8 Kasım 2016 tarihinde yapılacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye, Cenevre görüşmelerine hazır

SONRAKİ HABER

Almanya’da ‘Türkiye’ye silah satışı’ tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...