24 Aralık 2015 15:04

CP Piliç işçileri ikramiye gasbına iş bırakarak yanıt verdi

Paylaş

CP Piliç patronunun asgari ücret zammını gerekçe göstererek işçilerin ikramiyelerini kaldıracağını duyurmasına işçilerin tepkisi sert oldu. CP Piliç’in Bilecik’teki fabrikasında çalışan işçiler bugün iki saat iş bırakarak ikramiyelerin gasbedilmesine izin vermeyeceklerini duyurdu. Örgütlülüklerini güçlendirmek isteyen işçiler bir yandan da DİSK/Gıda-İş çatısı altında birleşmek için çalışma yürütüyor.

Yılda 4 maaş ikramiye alan işçilere, patron tarafından yazılı yapılan tebliğde işçilerin sözleşmesinin yenileneceği, bunu kabul etmeyen işçilerin işten atılacağı bildirildi. CP Piliç’in Bilecik’in Osmaneli ilçesinde kurulu olan ve 700 işçinin çalıştığı fabrikasında bu dayatma tepkiyle karşılandı. İşçiler 07.00-09.00 saatleri arasında iş bırakarak fabrika bahçesinde toplanarak, yeni şartları kabul etmeyeceklerini söyledi.

İŞÇİYSEK KERİZ DEĞİLİZ!

İşçiler, patronun “Hiçbir hak kaybı olmayacak. İkramiyeleri maaşlara dağıtacağız” şeklindeki açıklamasına da sosyal medya üzerinden şu yanıtı verdi: “Madem hiçbir hak kaybolmuyor 2016 yılında yapsın bu düzenlemeyi ve sözleşmelerde yine yer alsın ikramiye. Onu niye yapmıyorlar? İşçiysek keriz değiliz! Yeterince yiyorlar hakkımızı zaten, artık yedirmeyiz.”
Sendikal örgütlülüğün olmadığı CP Piliç’te patronun ikramiyeleri kaldırarak yeni sözleşme dayatmasına iş bırakarak karşılık veren işçiler, bir taraftan da örgütlülüklerini güçlendirmeye çalışıyor.

‘ASIL OLAN İŞÇİNİN BİRLİĞİ’

Fabrika önünde işçilere seslenen DİSK/Gıda-İş yöneticileri “Asıl olan işçilerin fabrikadaki örgütlülüğü, birlikte hareket etme kararlılığıdır. Patrona geri adım attıracak olan sizin kararlılığınız, üretimden gelen gücünüzdür” dedi.

İşçilerle kısa bir toplantı yapan Gıda-İş Yöneticisi İbrahim Kızılyer şunları söyledi: “Yeni durum karşısında hızlıca bir sendikaya geçme isteği var. Ancak işçilerin bu arayışı Osmaneli Belediye Başkanı ve bürokrasisince oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor. İşçilerin örgütlülük istekleri, Hak-İş’e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası’na yönlendirilerek sönümlendirmek isteniyor. CP Piliç’in diğer fabrikalarında da örgütlenme konusunda ciddi çalışmalarımız var. Osmaneli işçisinin de yeri; tanıdığı, mücadelesini bildiği DİSK/Gıda-İş’tir.”

Söz alan işçiler de DİSK’i illerinde bulunan DİSK’e bağlı sendikalarda örgütlü Demisaş ve Tekersan’da verilen mücadelelerden tanıdıklarını söyleyerek, sendika olarak Gıda-İş’i gördüklerini söylediler. (Bilecik/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Üniversiteleri rahat bırakın

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı muhtarlar: Ablukayı kaldırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...