24 Aralık 2015 10:55

ÖHD Ankara Şube: Hukukçular yasaklara karşı ses çıkarmalı

Paylaş

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi yaptığı açıklamada bölgede süren sokağa çıkma yasağı uygulamalarına karşı başta Ankara Barosu olmak üzere hukuk örgütlerini ve hukukçuları göreve çağırdı. "Savaş; yasaların, kurumların ve düzenin motoru haline getirilerek kentler ateşe verilmekte, insanlar öldürülmektedir" denilen açıklamada sokağa çıkma yasağının ilan edilen şehirlerde hukukun ortadan kalktığı bildirildi.

16 Ağustos tarihinden bu yana devam eden ve son bir aydır savaş konsepti ile uygulanan sokağa çıkma yasaklarına karşı ÖHD Ankara Şubesi yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada bölgedeki uygulamalara Hitlerin Yahudiler için oluşturduğu toplama kampları ve ABD’nin Guantanamo Kampları benzetmesi yapılırken, halkın yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamamasının yanı sıra devletin, Esedullah timlerinin, asker ve polisin terörü altında olduğu ifade edildi. Çocukların eğitim hakkına, insanların sağlık ve bütün olarak yaşam hakkına el konulduğunun belirtildiği açıklamada, "Tüm bu yapılanlar hukukun askıya alınması değil midir? Bu durum hukuku ve hukuk örgütlerini ilgilendirmiyor mu?" soruları soruldu. Açıklamada Ankara Barosu ve hukuk örgütlerden gözlemci heyetler oluşturarak bölgeye gidilmesi, rapor oluşturulması, yasakların kaldırılması için hukuki başvuruların yapılması talep edildi.

AVUKATLAR BUGÜN ANKARA'DA OLACAK

Demokrasi İçin Hukukçular (DİH), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkevleri Hukuk Dairesi, Katılımcı Avukatlar, Hukukta Sol Tavır Derneği, Mezopotamya Hukukçular Derneği'nin aralarında bulunduğu hukuk örgütleri sokağa çıkma yasaklarına ve hak ihlallerine karşı bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Türkiye'nin birçok şehrinden Ankara'ya gelecek olan avukatlar 10.00'da AYM önünde açıklama yaparak 10.30'da kitlesel başvuru yapacak. Hukukçular daha sonra TMBB'ye geçecek. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu, Demirtaş'ı hedef aldı

SONRAKİ HABER

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu: Savaş dursun, insanlık ve tarih yok olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...