11 Nisan 2012 10:59

Annan: Suriye ateşkese dair güvence verdi

BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan, Şam yönetiminden ateşkese uyacağına dair yeni güvenceler aldığını söyledi. Kofi Annan, hükümetin çatışmalara nasıl son verileceği ve altı maddelik plana nasıl uyulacağı konusunda açıklamalarda bulunduğunu belirtti.İran ziyareti sırasında konuşan Annan "Eğer tüm

Annan: Suriye ateşkese dair güvence verdi
Paylaş

İran ziyareti sırasında konuşan Annan "Eğer tüm taraflar planı uygularsa sanırım yarın sabah 06:00 gibi bölgede durumun iyileştiğini görebiliriz" diye konuştu. Annan, Esad yönetiminin muhalefet güçlerinden silah bırakılacağına dair güvence verilmesi talebinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İRAN PLAN'A SICAK BAKIYOR

Öte yandan uluslararası temsilci Kofi Annan, Tahran'daki temasları sırasında Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştü ve destek istedi.

Bölgenin "bir şoka daha dayanamayacağını" söyleyen Annan, Suriye'de yapılacak yanlış hesap ve hataların "tahayyül edilemez sonuçları" olacağını belirtti.

Şam yönetiminin başlıca müttefiklerinden olan İran'ın Dışişleri Bakanı Salihi ise buna karşılık "Barış planı bu yaklaşımı sürdürdükçe, İran da destek verecektir" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Endonezya'da 8.6'lık deprem ve tsunami uyarısı

SONRAKİ HABER

Cari açık tehlikesi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...