24 Aralık 2015 10:35

Dokuz Eylül'de saldırılara tepki: Saldırılar aynı zamanda demokratik üniversite talebinedir

Paylaş

DEÜ Tıp Fakültesi'nde iki gündür süren polis saldırılarıyla ilgili açıklama yapan sendika ve dernekler, en demokratik hakların bile kullanılmasının engellendiğini belirterek, saldırıların hedefinde olan özgür ve demokratik üniversite savunusundan vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde örgütlü olan SES, Eğitim Sen, Sağlık İş, TTB, DEÜNİDER, kampüs bahçesinde bölgedeki savaş ve ölümleri protesto etmek için bir araya gelen tıp öğrencilerine yapılan polis saldırısı ve gözaltılarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen İzmir 3 Nolu'nun düzenlediği mobbing eğitimi öncesinde konferans salonunda yapılan basın toplantısına kurum temsilcileri, akademisyenler, hastane çalışanları ve tıp öğrencileri katıldı. Basın metnini okuyan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ümit Akıncı, ülke genelinde en barışçıl eylemlere yönelik artan polis şiddetine dikkat çekerek, düşünce ve ifade özgürlüğünün engellediğini vurguladı.

Üniversitelerin özgürlüğünün ve özerkliğinin de saldırı altında olduğunu belirten Akıncı "Herkesin fikirlerini serbestçe açıklayabildiği özgür ve demokratik ortamlar olarak üniversite savumunuzdan vazgeçmeyeceğimiz. Öğrencilerimizin öğrencilik haklarının korunması başlıca taleplerimizden olacaktır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP: Çamur medyasının nefret yayınlarını kınıyoruz

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, Demirtaş'ı hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...