24 Aralık 2015 13:53

Hacettepe'de ülkücüler bu kez polis korumasında saldırdı

Paylaş

Hacettepe Üniversitesi'nde arkadaşlarının satırlı saldırıya uğramasını protesto eden öğrenciler bugün de ülkücülerin saldırısına uğradı. Okula giren polisin, ellerinde satırlarla saldıran ülkücü gruba müdahale etmemesi dikkat çekti. Satır ve sopalarla yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırıldı.

Ülkü Ocakları üyesi olduğu belirtilen bir grup dün Hacettepe Ünivesitesi Beytepe Kampüsü'nde A.A. isimli bir öğrenciye saldırmıştı. Çıkan olaylar sonrasında okula giren saldırgan grup,okulun çeşitli yerlerine zarar vermiş ve bölgedeki özel harekatçıların duvarlara yazdığı yazıları taklit etmişti. Bu saldırıyı protesto eden öğrecilere aynı grup yine saldırdı. Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, "Kampüste çete istemiyoruz", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla yurtlar bölgesine yürüdüler. Öğrenciler buraya geldiklerinde yurttan atılan soda şişeleriyle karşılaştılar. Ardından saldırgan grup yurttan çıkarak satırlarla öğrencilere saldırdı. Okula giren çevik kuvvet ekipleri de öğrencilere tazyikli su, gaz ve plastik mermilerle saldırdı. Öte yandan öğrenciler ülkücülerin ellerinde satırlarla okulda dolaşıp öğrencilere sadırırken polisin seyirci kaldığını ifade ediyor. Çok sayıda öğrenci de gözaltına alındı.

EMEP: ÜNİVERSİTELERİ RAHAT BIRAKIN

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Baran Kozan sopayla başından yaralandı .Yine Emek Gençliği üyeleri Cansu Ertaş ve Hilal Kılıç da bıçaklı saldırıya uğradılar.  Komünist Gençlik üyesi iki kadın öğrenci daha yaralandı. Yaralılar Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldılar. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Öte yandan polis ve ülkücüler tarafından yaralanan başka öğrencilerin de olduğu ifade ediliyor.

OKUL TATİL EDİLDİ

Saldırıların ardından Hacettepe Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada "Üniversitemiz Beytepe Yerleskesi Lisans Programlarinda (Yabanci Dil Hazirlik Programlari dahil) eğitime 25.12.2015 tarihinde 1 günlük ara verilmiştir" denildi.  (Ankara/EVRENSEL)


 

 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu gazeteci Vildan Atmaca mesaj gönderdi

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi cinayetinde 17 saniyelik görüntü kayıp iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...