24 Aralık 2015 07:25

Rusya’ya giden Demirtaş’a ‘Hain’ dediler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Moskova’ya gitmesi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteler tarafından 'Hainlik' olarak nitelendi.

Paylaş

İktidarın amiral gemisi Yeni Şafak, hükümetin tetikçi gazetelerinden Star ve hükümete yakın Akşam gazeteleri Demirtaş’ı “hain” ilan etti.

YENİ ŞAFAK’TAN “KADİROV” NİTELEMESİ

Yeni Şafak, Lavrov’la Demirtaş’ın tokalaşma fotoğrafının yer aldığı ‘Hain’ başlığıyla yayımlanan manşetinde, “Demirtaş, Moskova’nın Ankara ile sorun yaşadığını görünce soluğu Rusya’da aldı” dedi. Haberde, Demirtaş için “Putin’in Türkiye’deki Kadirov’u” nitelemesi yapıldı.

Haberde Demirtaş’ın “Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi hatalıydı” açıklaması hatırlatılırken “Demirtaş, Rusya’dan da PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin Fırat’ın batısına geçmesi için destek talebinde bulundu. Demirtaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kırmızı çizgilerinin ihlal edilmesini talep etmekle kalmadı, PKK terör örgütü için çalıştığını da bir kez daha ortaya koydu. Kısaca HDP, bu adımla Türkiye’ye karşı savaşa girişmiş oldu” iddiaları yer aldı. 

AKŞAM: ADETA BİR RUS ELÇİSİ GİBİYDİ

Akşam gazetesi de benzer bir manşetle çıktığı haberinde, “Moskova’da öz ihanet” dedi. "Demirtaş, Lavrov’la görüşmesinde adeta bir Rus elçisi gibi konuştu” diye yazarken “PYD’nin Cerablus’u ele geçirmesi ve PKK’ya koridor oluşturulması için çabalayan Demirtaş, Lavrov’la görüşmesinde Türkiye’yi hedef aldı: Rus uçağının düşürülmesini doğru bulmuyoruz! Lavrov ise PYD'ye destek sözü verdi” dendi.

Star gazetesiyse haberi “İhanetin Fotoğrafı” diyerek verdi ve “Demirtaş’ın Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un karşısında iki büklüm hali dikkat çekti” demekten de geri durmadı” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Poyraz Karayel’den ‘Kadına Şiddete Son’ göndermesi

SONRAKİ HABER

DİHA muhabiri Van’da gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...