11 Nisan 2012 12:28

Müjde: 'Parasız eğitim' resmen tarih oldu!

“İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”a göre, ilköğretim kurumları, 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile 4 yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşacak.İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Deği

Müjde: 'Parasız eğitim' resmen tarih oldu!
Paylaş

İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturacak, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak.

'İLKÖĞRETİM DEVLET OKULLARINDA PARASIZDIR' İFADESİ KALDIRILDI

Kanunda, ilköğretim çağının, 6-13 yaş grubunu kapsayacağı belirtilirken, “İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır” ifadesi kaldırıldı. İlköğretim çağının çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayı sonunda başlayarak, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biteceği bildirilen Kanunda, “İlköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulması esastır. Ancak imkan ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilir” denildi. Zorunlu ortaöğretim, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak.(ANKA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'li senatörlerden savaş çığlıkları

SONRAKİ HABER

İstanbul'da gözaltına alınanların sayısı 18

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...