11 Nisan 2012 06:09

ABD'li senatörlerden savaş çığlıkları

ABD'li senatörler John McCain ve Joe Lieberman Hatay'da sığınmacı kamplarını ziyaret etti. Senatörler, Suriye'ye müdahale çağrısında bulunarak adeta savaş çağrısı yaptı.Meslektaşı John McCain’le birlikte Hatay’daki sığınmacı kamplarını ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenleyen Lieberman, Annan planı

ABD'li senatörlerden savaş çığlıkları
Paylaş

Meslektaşı John McCain’le birlikte Hatay’daki sığınmacı kamplarını ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenleyen Lieberman, Annan planını, ”İyi bir adamın, iyi niyetli çabası” olarak nitelendirdi. Lieberman bu çabanın "kötü bir adam" olarak nitelediği Beşar Esad tarafından kötü bir niyetle karşılandığını öne sürdü. "Daha kaç dünya liderinin Esad tarafından aldatılması gerekiyor" diyen Lieberman, Esad'ın ancak şiddet dilinden anladığını söyleyerek askeri müdahale çağrısı yaptı.

SURİYE'YE DE ÖZGÜRLÜK GETİRECEKLER!

Joe Lieberman, ABD dahil diğer ülkelerin Esad rejimine son vermek için yeterli çabayı göstermediğini söyledi. “İşte şimdi önümüzde iki yol var: Amerika, gerçekten kurucu değerleri olan özgürlük ve yaşama hakkını savunacak mı, yoksa bu değerleri ağzımızda geveleyecek ve hiçbir şey yapmayacak mıyız” diye konuşan Lieberman, McCain’le birlikte Washington’a vardıklarında Suriyeli muhaliflere silah verilmesi için lobi faaliyetlerinde bulunacaklarını söyledi.

Joe Lieberman, isim vermeden, bazı bölge ülkelerinin Suriye muhalefetine silah sağlayarak daha aktif tutum izleme konusunda açık olduklarını söyledi. Lieberman, bu ülkelerin BM’den konuyla ilgili bir karar çıkmasını beklediklerini ekledi. Bir soru üzerine Suriye’de askeri seçeneklerin kullanılması konusunda sadece ABD değil, uluslararası toplumun çaba göstermesi gerektiğini söyleyen Lieberman, “Rusya ve Çin’e mesajım ise şu: BM’nin katliamı durdurma ihtimalini engellediğiniz için size yazıklar olsun!” diye konuştu.

'ABD ÖNDERLİĞİNDE DIŞ MÜDAHALE'

Hatay’daki sığınmacı kamplarını ziyaretinin ardından açıklama yapan McCain ise, Türkiye halkı ve hükümetine, muhtaç Suriyeli komşularına gösterdiği "büyük bir cömertlikten" ötürü teşekkür etti.

Esad'a karşı mücadelenin ancak askeri güç dengesini değiştirerek başarılı olabileceğini savunan McCain bunun için Özgür Suriye Ordusu'na dış destek verilmesi gerektiğini söyledi.

McCain Suriye'ye yönelik bir saldırının şart olduğunu söyleyerek ABD'nin liderliğinde bir hareketa başlanması gerektiğini söyledi. (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

'KCK Ana davası'nın 43'üncü duruşması başladı

SONRAKİ HABER

Müjde: 'Parasız eğitim' resmen tarih oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...