23 Aralık 2015 17:09

CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında savcılığa suç duyurusu

Paylaş

AKP Çanakkale İl Başkanı Erdenar Can, partililerle birlikte Rus televizyonuna verdiği röportajda Türkiye'yi IŞİD'e sarin gazı vermekle suçladığını öne sürdükleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çanakkale Adliyesi önünde Çanakkale AKP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, Çanakkale Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan ve partililer ile basın açıklaması yapan AKP Çanakkale İl Başkanı Erdenar Can, "Bir müddet önce, kendisi attığı bir twitte, 'Türkiye İran ile karşı karşıya gelirse, İran'ın tarafını desteklerim' demişti. Ve sonrasında geçtiğimiz günlerde de Rusya ulusal televizyonlarında Türkiye'yi akıl almaz derecede alçakça iftiralarla suçladı. Türkiye'nin IŞİD'i, terör örgütlerini desteklediğini, Türkiye'nin sarin gazı satımı ve dağıtımı konusunda bağlantısı alçakça iftiralarda bulunmuştur. Biz öncelikle bekledik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ilgili şahıs hakkında gereğini yapması ve disiplin soruşturması başlatmasını bekledik. Ancak Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu gereğini yapacağı yerde, bu şahsa adeta destek olmuş ve 'Eren Erdem'i yedirmem' demiştir. Öncelikle, 'Yazıklar olsun' diyoruz. Atatürk'ün kurduğu parti olmakla övünen Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki parti olmakla övünen CHP milletvekiline bu sözler, bu iftiralar yakışmamaktadır. Halkın vicdanında kendisi mahkum olmuştu. Ancak bu yetmez. Yüce Türk adaleti önünde de bu şahsın hesap vermesini istiyoruz" dedi. 

Can, kendilerinin yanı sıra AKP’li milletvekilleri ve partisinin 12 ilçe başkanın da Erdem hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da söyledi. Açıklamanın ardından, Can, Milletvekili Erdem hakkındaki suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de yasaklar, saldırılar ve ölümler protesto edildi

SONRAKİ HABER

DBP’den Sur için acil çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...