23 Aralık 2015 17:01

Dersim’de yasaklar, saldırılar ve ölümler protesto edildi

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim 

Dersim’de bu akşam saat HDK bileşenlerinin yaptığı çağrı üzerine bölge illerinde yaşanan sokağa çıkma yasakları, saldırılar ve ölümler protesto edildi. 

Sanat Sokak’ta bir araya gelen kitle İnsan Hakları Anıtı önüne yürüreyerk bir basın açıklaması yaptı. Tüm devrim şehitleri adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından HDP Dersim Eş Başkanı Özge Perihan Hoşoğlu basın açıklamasını okudu.

Kentlerin ordu ve özel savaş birlikleriyle, tanklarla, panzerlerle kuşatıldığını, helikopterlerle halkın üzerine bomba yağdırıldığını belirten Hoşoğlu: “Tek tek kapıları kırıyor, sokağa  çıkan yaşlı genç, kadın demeden kurşunluyorlar. CizreveSilopi’de başladığı gibi öğretmenler ve memurlar zorunlu izinle kentlerden uzaklaştırıyor ve kalan halkı açık katliam hedefi ilan ediyor. Devletin 14 general ve 26 subayın başında bulunduğu 10 bin asker, tanklarla ve bir dizi ağır silahla Cizre ve Silopi ye girmesi, özyönetim direnişine ve Kürt halkına dönük 90’lardan sonra yeni ve daha üst düzeyde bir saldırganlığı ifade ediyor. 1 Kasımdan sonra saldırğanlığın kademeli olarak arttırılarak  bunoktaya sıçrayacağı bekleniyordu. Manzara, DAİŞ kuşatmasındaki Kobaneyi andırıyor” dedi

Önce şavaşın durdurulamasının zorunlu olduğu bir aşamada olunduğuna dikkat çeken Hoşoğlu şunları söyledi: “AKP ve Erdoğan’ın bu canice saldırıları derhal durdurması ve halklarımızı derin bir uçururumun eşiğine getirmeden ellerini çekmesi gerekmektedir. Burjuva Türk devletinin Kürdistan’da herhangi bir meşruiyeti yoktur. Faşist sömürgeceliğin, katliamcı siyasal törercü saldırılarına boyun eğmememk yeni gözaltılara ve tutukalamalraa izin vermemek, halka yönelik baskıları ve işkenceleri engellemek son derece doğru bir tututumdur. Hendekeler, sadece özyönetimi ve özsavunmayı büyütüp geliştirmiyor, onlar aynı zamanda özsaygıyı büyütürken, korkuyu, boyun eğmeyi ve teslimiyeti çukurlara gömüyor. Tüm bunların ışığında tüm halkımzı Kürdistana ses vermeye, hendekleri sahiplenmeye, direnişi büyütmeye davet ediyoruz.” (Dersim/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 11 yaralı

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında savcılığa suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa