23 Aralık 2015 14:53

Aylan’ın babasından yeni yıl mesajı: Kapılarınızı açın

Paylaş

Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran ve mülteci dramını dünya gündemine gelmesine neden olan 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, dünyaya yeni yıl mesajı verdi. Kurdi mülteci krizinin boyutlarına dikkat çekerek “Tüm dünyanın Suriyelilere kapılarını açması istiyorum.” dedi. 

NOEL MESAJINI OKUDU

Bodrum’dan Yunanistan’a geçmek için denize açılan botun batması sonucu ölen 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin cansız bedeninin karaya vurması dünya gündemine oturmuştu. Mülteci krizine yönelik tartışmalar devam ederken İngiliz Channel 4 televizyonunda her yıl yayınlanan yeni yıl mesajını bu kez Aylan’ın babası Abdullah Kurdi okudu.

Sahile vurmuş görüntüsü tüm dünyada şok etkisi yaratan ve göçmen krizinin simgesi haline gelen Aylan Kurdi’nin babası, yaşadığı facianın ardından Suriye’ye dönmüş, eşini ve çocuklarını orada defnetmişti. Şu anda Irak’ın Erbil kentinde yaşayan Abdullah Kurdi, çocuklar için hastane ve okul ihtiyacını karşılamak için hayır işleri yapıyor.

İngiltere’de yayınlanan Noel mesajını bu yıl okuyacak isim olan Abdullah Kurdi, dünyanın mülteci krizine çare bulmak için daha çok çaba harcaması gerektiğini belirtiyor.

‘TEK İSTEĞİMİZBİRAZCIK MERHAMET’

Abdullah Kurdi şunları söylüyor: “Bizler savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyelileriz. Hepimiz çocuklarımız ve onurumuz için endişeliyiz. Orada bombalar, patlamalar ve IŞİD var. Mesajım şu ki, tüm dünyanın Suriyelilere kapılarını açmasını dilerim. Birisi bir başkasının yüzüne kapıyı kapatınca her şey çok zorlaşıyor. Ne zaman ki kapı açılıyor, o zaman utanç da ortadan kalkıyor. Bu yıl hepinizden barış ve güvenlik arayan annelerin, babaların ve çocukların acısını düşünmenizi istiyorum. Tek isteğimiz birazcık merhamet.”

Geleneksel yeni yıl konuşmasında şimdiye kadar mesaj okuyanlar arasında Mahmud Ahmedinejat, Edward Snowden, Jesse Jackson gibi isimler var. Geçtiğimiz yıl ise, Ebola’dan kurtulmayı başaran hemşire William Pooley Noel mesajını okumuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Soma İş Mahkemesi'nden madenci ailesine 395 bin lira tazminat

SONRAKİ HABER

Irak ordusu Ramadi’ye girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...