23 Aralık 2015 14:10

DİHA: 70 yaşındaki astım hastası Salih Baygın gazdan yaşamını yitirdi

Sur ilçesi Merg Ehmed Caddesi üzerinde polisler ile gençler arasında çıkan çatışmalarda, polisin attığı gaz bombasının düştüğü evde tek başına yaşayan 70 yaşındaki astım hastası Salih Baygın isimli yurttaş yaşamını yitirdi. Baygın'ın canezasinin mahalleden çıkarılmasına polisler izin vermiyor.

Paylaş

DİHA’nın haberine göre Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 4 mahallesinde 22 gündür devam eden sokağa çıkma yasağını protesto eden gençler, Merg Ehmed Caddesi'ni trafige kapattı. Bunun üzerine polisler gaz bombası ile gençlere saldırdı. Çatışmaların yaşandığı sırada polisin attığı gaz bombası caddeye çıkan Otel Sokak'ta bulunan bir evin içerisinde girdi. Gaz bombasının etkisi ile evde tek başına yaşayan 70 yaşındaki astım hastası Salih Baygın isimli yurttaş, yaşamını yitirdi.

Çevredeki yurttaşların fark etmesi üzerine eve girerek, Baygın'ın cenazesini almak istedi. Ancak içerdeki gaz kokusundan eve girmekte zorlanan yurttaşlar, daha sonra Baygın'ın cenazesini battaniyeye sararak dışarıya çıkardı. Cenazeyi çatışmaların olduğu bölgenin dışına çıkarmak isteyen yurttaşlara engel olan polis, sokağa ambulansın girmesine de izin vermedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bu hizayı kadınlar bozacak’

SONRAKİ HABER

Temmuz 2015’ten bu yana 44 çocuk öldürüldü 52 çocuk yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...