11 Nisan 2012 06:25

Gazetemize 'Yeni strateji' soruşturması

İstanbul Özel Yetkili Savcısı, 24 Mart tarihli nüshamızda çıkan haberler nedeniyle gazetemize soruşturma açtı. Soruşturmaya ilişkin açıklama yapan Evrensel Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fatih Polat, "Yayınlanan haberler ve yazılar bizim için suç teşkil etmiyor, benzer haberleri yayınlamaya devam edeceğiz" dedi

Gazetemize 'Yeni strateji' soruşturması
Paylaş

İstanbul Özel Yetkili Savcılığı, Evrensel Gazetesi'nin 24 Mart 2012 tarihli sayısında 6 ve 7'inci sayfalarında çıkan haberler ve köşe yazıları için Evrensel Gazetesi hakkında soruşturma başlattı. Yazı İşleri Müdürü Fatih Polat soruşturmaya dair ifade verdi.

Polat hakkında, 24 Mart tarihli Evrensel Gazetesi'nde BDP ve DTK'nin yapmış olduğu ortak basın açıklamasında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın yapmış olduğu konuşma, İzmir muhabiri Akdemir'in İzmir'deki Newroz kutlamalarıyla ilgili yayınladığı izlenim makalesi ve Köşe yazarı Ender İmrek'in de, "AKP'nin yeni stratejisi" üzerine yazdığı "Newroz ve yol haritası" başlıklı makale için soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Haber ve makaleler aracılığıyla "örgüt propagandası" yapıldığı iddia edildi.

'BU HABERLERİ YAYINLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Konuya ilişkin DİHA'nın sorularını yanıtlayan Polat ise, 2 Nisanda savcılığa gidip ifade verdiklerini belirterek gazetelerinde çıkan haber ve yazıların kendileri için suç teşkil etmediğini söyledi. "AKP'nin yeni stratejisi" konusuyla ilgili birçok gazetede çıkan yazılar, gibi kendileri de kendi pencerelerinden konuyu değerlendirdiklerini söyleyen Polat, "Kışanak seçilmiş bir kişi ve gazetemiz yapmış olduğu konuşmasını olduğu gibi yayınladı. Bu bize göre suç değildir. Biz bu tür haberleri yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek kefenin ağzında!

SONRAKİ HABER

'KCK Ana davası'nın 43'üncü duruşması başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...