23 Aralık 2015 14:01

‘Bu hizayı kadınlar bozacak’

Paylaş

İstanbul Gaziosmanpaşa’da polislerce yapılan ev baskınında öldürülen Yeliz Erbay ve Şirin Öter için Gazi Mahallesi’nde tören düzenlendi. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Garo Paylan, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, SKM, YDK, KJA üyelerinin de katıldığı törende kızıl bayraklar ile Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in fotoğrafları taşındı. 

Törende konuşan ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy AKP’nin Kürdistan'da katliamlarla can almaya devam ettiğini ifade ederek, “Katliam yapmadığı, can almadığı neredeyse tek bir saat kalmadı. Bu diktatörlük batıda da katliamlara karşı 'dur' diyecek, halkların mücadelesini örecek kadınları katletmeyle öne çıkıyor. İşte Yeliz ve Şirin'in katledişi bu politikaların ürünüdür” diye konuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, AKP'nin hak, hukuk, eşitlik, özgürlük ve adalet olmadan sadece canlı cenaze gibi dolaşan, kendine itaat eden bir toplum yaratmak istediğini söyleyerek, “İstiyorlar ki; milyonlar karşılarında hizaya dizilsin. Kimileri iktidarın karanlık fikrilerinin etkisi altında olabilir ama bu hizayı bozanlar oldu ve olacak. En başta da kadınlar bozacak bu hizayı. Bir yandan ölüm var zulüm var. Ama bir yandan da bu zulme karşı başı dik, alnı ak direnenler var. Nusaybin, Sur, Silopi, Dargeçit, Cizre ve İstanbul'da. Her yerde direnenler oldukça iktidar istediğini elde edemeyecek” dedi. 

Konuşmaların ardından kitle Gazi Mezarlığı'na doğru yürüyüşüne devam etti. Cenazeler yürüyüşün ardından mezarlığa getirilerek, alkış ve marşlar eşliğinde toprağa verildi.  Defin işleminin ardından dağılan kitleye, polis biber gazı ve plastik mermilerle saldırdı. Polis saldırısı ara sokaklara kadar yayıldı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CP Piliç patronu asgari ücreti bahane ederek ikramiyelere göz koyunca işçi eylem yaptı

SONRAKİ HABER

DİHA: 70 yaşındaki astım hastası Salih Baygın gazdan yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...