23 Aralık 2015 13:11

‘Çarşı iznine çıktı’ dediler, bir daha haber alınamadı

Paylaş

Askerlik yaptığı Bilecik İl Jandarma Er Eğitim Alayı’nda yetkililerin “Çarşı iznine çıktı, bir daha dönmedi” dediği 21 yaşındaki Mesut Kurnaz’dan 47 gündür haber alınamıyor.

Askerliğe 7 Ekim tarihinde başlayan ve bölüğünde bir ay kaldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Kurnaz için babası Mehmet Kurnaz’ı telefonla arayan askeri yetkililer, Kurnaz’ın çıktığı çarşı izninden dönmediğini aktardı. Oğlundan haber alamadığı günden bu yana oğlunun gidebileceği her yeri aradıklarını ancak hiçbir izine rastlamadıklarını belirten baba Kurnaz, İHD Erzurum şubesine başvurdu. Erzurum’da İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduğunu anlatan baba Kurnaz, kendisine “Biz ilgilenmiyoruz, askeriye ilgileniyor” denildiğini ve oğlu için kayıp tutanağı dahi tutmadıklarını söyledi. Birkaç gün önce de Çat Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduğunu belirten baba Kurnaz, burada da  “Senin oğlun askerde kaybolmuşsa bizim yapacağımız bir şey yok” yanıtıyla karşılaştığını anlattı. 

Oğlunun başına bir şey gelmiş olmasından korktuklarını söyleyen baba Kurnaz, Çat ilçesinde bulunan evinin de askerlerce hiçbir gerekçe gösterilmeden arandığını da aktardı. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Akrebin içinde, karakolda, hücrede çocuğa işkence

SONRAKİ HABER

Avukatlar AYM’ye başvuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...