23 Aralık 2015 12:45

Çiğdem Çeledir davasında karar verildi

Paylaş

Eskişehir'de, eşi, kayınbiraderi ve arkadaşını öldüren, kayınvalidesini de yaralayan Soytürk Çeledir biri ağırlaştırılmış 3 müebbet ile 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen davanın bugün karar duruşması görüldü. Davaya tutuklu sanık Soytürk Çeledir, maktuller Çiğdem Çeledir, Muhammet Mustafa Çelik ve Birol İnce'nin yakınları ve olayda yaralanan kayınvalide Aynur Çelik katıldı. 

Sanığın cinayet ve yaralama olaylarını tasarlayarak gerçekleştirdiğini belirten maktul yakınlarının avukatları, mahkeme heyetinden sanığa üst sınırdan ceza vermesini talep etti.

SANIK MAĞDUR AİLEYİ SUÇLADI

Sanık Soytürk Çeledir ise olaylardan pişmanlık duyduğunu söyledi. “Ben öldürmek istemiyordum, ailesi beni namusumu temizlemeye zorladı.” diyen Çeledir, aileye başsağlığı diledi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı, Çiğdem Çeledir'i öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Muhammet Mustafa Çelik ve Birol İnce'yi öldürme suçlarından ise ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırdı. Heyet, ayrıca sanığa kayınvalide Aynur Çelik'i yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal ve ruhsatsız tabanca bulundurma suçlarından da 17 yıl hapis cezası verdi.

DELİL OLMASINA RAĞMEN TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRMEKTEN CEZA VERİLMEDİ

Duruşma sonrası gözyaşlarını tutamayan Aynur Çelik, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklama yaptı. Çelik, “Benim kuzularım mezarda yatıyor. Hapis verseler ne olur, yiyip içip yatıyor. İdam cezası versinler” dedi. 

Türkiye’de artan kadına yönelik şiddetin aynı zamanda bir ailenin yok olmasına neden olduğunu belirten Avukat Fatma Girgin, “Çiğdem kocasından sistematik olarak şiddet görmesine rağmen defalarca polise başvurmuş. Buna rağmen devlet koruması altındayken öldürüldü. Soytürk Çeledir daha önce tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak mahkeme serbest bırakmıştır. Bu cezalar biraz olsun yüreğimize su serpse de biz cezaların tasarlayarak öldürme suçundan verilmesini istedik. Sanığın cinayetten önce hazırlıklar yaptığı dosyadaki delillerde görülse de tasarlayarak adam öldürmekten ceza verilmedi” diye konuştu. 

Soytürk Çeledir 20 Ocak 2015’de Yenikent Mahallesi Öztem Sokağı'nda eşi Çiğdem Çeledir ve kayınbiraderi Muhammet Mustafa Çelik'i öldürüp kayınvalidesi Aynur Çelik'i yaralamıştı. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe'de ülkücü saldırı!

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri 6'ncı kez Dolmabahçe'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...