22 Aralık 2015 12:15

'Umut nöbeti'ni BirGün çalışanları devraldı

Paylaş

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan 'Umut nöbeti'ni BirGün Gazetesi Haber Koordinatörü İbrahim Varlı, BirGün yazarı Erk Acarer, İzmir’den nöbet için gelen gazeteci Tülay Cengiz ile yaşam savunucusu Ayşe Tosuner devraldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini tutmak için İbrahim Varlı, Erk Acarer, Tülay Cengiz ve Ayşe Tosuner, cezaevi önüne geldi. Burada bir konuşma yapan Varlı, “Bugün biz Silivri Cezaevi önünde Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tutuklu gazeteciler için nöbeti devralırken BirGün gazetesi çalışanları adliyede yargılanıyor. Bu ‘Yeni Türkiye’nin yeni dönemin baskıcı, otoriter yönetim yapısı artık alışılmış manzaralardan biri haline geldi. Gazeteciler olarak direneceğiz. Asla teslim olmayacağız. Biat etmeyeceğiz. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Erk Acarer ise, “Eskiden doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlardı, şimdi ise hayatını çalıyorlar. Dostlarımızın, ağabeylerimizin, kardeşlerimizin yanındayız. Korkmuyoruz. Yazmaya devam edeceğiz.” dedi.

TÜLAY CENGİZ: GAZETECİLERİN SUSTURULMASI, DEMOKRASİNİN SUSTURULMASIDIR

Tülay Cengiz de şöyle konuştu: "Gazetecinin susturulması demokrasinin susturulmasıdır. Gazeteler ve gazeteciler demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Ülkemde demokrasinin yerleşmesini, gelişmesini istemeyenler var. Bu durum, Silivri kamplarının oluşmasını kaçınılmaz kılıyor. Aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe engel duvarları el birliğiyle yıkalım. Silivri’yi demokrasi müzesi yapalım. Şu oturduğumuz yere de özgürlük anıtı dikelim. Susmayalım. Sustukça sıranın bize de geleceğini biran olsun unutmayalım.”

Ayşe Tosuner ise, 2. Abdülhamid dönemindeki baskıları hatırlatarak bugünle olan paralelliğine dikkat çekti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül’de katliamı kınayan öğrencilere çevik kuvvet saldırdı

SONRAKİ HABER

3 dakika yerine 10 dakika muayene

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...