22 Aralık 2015 11:10

Tarsus’ta okullar, bahçe kapısı barikat olduğu için tatil ilan edilmiş

Paylaş

Tarsus’ta mahallelerde günlerdir süren polisle gençlerin çatışmasının ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ve Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü okulların tatil edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Kaymakam Bekir Atmaca yaşanan olaylar nedeniyle okulların tatil ilan edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada mahalle gençlerinin gece okulun bahçe kapısını barikat olarak kullanmak için tahrip ettiklerini, olaylarda Atatürk büstünün de zarar gördüğünü öne sürerek güvenlik güçlerinin de yaşananlara karşı görevini layıkıyla yapmakta olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Tarsus’ta hiçbir yerde sokağa çıkma yasağının olmadığı ifade edildi. Açıklamada ‘’ Bazı sosyal medya sitelerinde Tarsus’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi şeklinde asılsız haberler yayınlanmaktadır. İlçemiz genelinde sokağa çıkma yasağı ilen edilen herhangi bir mahalle bulunmamakta olup, terör örgütü uzantıları tarafından ilçemizde farklı mahallelerde çıkarılan sokak eylemleri ile ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce gerekli müdahaleler etkin bir şekilde sürdürülmektedir’’ ifadeleri kullanıldı.

Şu ana kadar egitime ara verilen okullar ise şunlar. Fahrettinpaşa Mahallesi'nde bulunan Fahrettinpaşa İlköğretim Okulu. Barbaros Mahallesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkögretim Okulu. Gazipaşa Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve aynı mahallede bulunan Lütfiye Benli İlköğretim Okulunda eğitime ara verildi. Okulların ne zaman açılacağı ise henüz belli değil.
Okulların kapatıldığı mahallelerde ise saldırılara karşı direniş sürüyor. (Tarsus/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

KOÜ’de Rektörle görüşmek isteyen öğrencilere özel güvenlik ve polis saldırdı!

SONRAKİ HABER

İlhan Çomak yine tahliye edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...