22 Aralık 2015 10:49

KOÜ’de Rektörle görüşmek isteyen öğrencilere özel güvenlik ve polis saldırdı!

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, önümüzdeki yıldan itibaren kaldırılacak olan bütünleme sınavları için yürüdü, rektörlüğün önünde önce özel güvenlik, ardından polis saldırdı.

KOÜ Senatosu tarafından alınan kararla 2016-2017 döneminden itibaren kaldırılacak olan bütünleme sınavları için yürüyen üniversite öğrencilerine özel güvenlik ve polis saldırdı, TOMA ile rektörlüğün önünden öğrenciler darp edilerek dağıtıldı. Öğrenciler, "Bütünleme hakkımız engellenemez", "Parasız eğitim istemiyoruz" ve "Hülagü baksana, kaç kişiyiz saysana" sloganlarıyla yürüyerek bütünleme haklarını istedi.

AKADEMİSYENLERLE AÇIKLAMA YAPILACAK 

Rektörlüğün kendilerine sormadan karar almasına itiraz eden öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile görüşmek istedi. Rektörlüğün önüne güvenlik barikatını aşarak gelen öğrencilere önce içlerinden seçilen 3 öğrenci ile görüşüleceği duyurusu yapıldı. İçlerinden 3 öğrenci seçen öğrenciler, Rektör ile görüşmeye gitti fakat rektörlük kapısının önünden içeri alınmadı. Garip bir şekilde geri arkadaşlarının yanına dönen öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirmek istedi. Bu esnada polis öğrencilere TOMA ile saldırdı, öğrencileri İletişim Kantini'ne kadar darp ederek kadar sürükledi. Burada forum gerçekleştiren öğrenciler, saat 16.00'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde akademisyenlerle birlikte bir basın açıklaması yapma kararı aldı. 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Savaş dursun diye halkın yanındayız

SONRAKİ HABER

Tarsus’ta okullar, bahçe kapısı barikat olduğu için tatil ilan edilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...