22 Aralık 2015 09:37

Kuşadası'nda mülteci teknesi battı: 11 ölü

Paylaş

Kuşadası Körfezi açıklarında, Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek isteyen Suriyeli mültecileri taşıyan 4 metrelik fiber tekne alabora oldu. Olayda, aralarında çocukların da bulunduğu 11 Suriyeli'nin cesetlerine ulaşılırken, Sahil Güvenlik ekipleri, uzun süre suda kaldıkları için bitkin haldeki 7 mülteciyi kurtardı.

Bugün saat 11.00 sıralarında balıkçıların ihbarı üzerine Kuşadası Körfezi'nin, İzmir'in Selçuk İlçesi'nin Pamucak Sahili açıklarına giden Sahil Güvenlik ekipleri, yeni bir insanlık dramıyla karşılaştı. Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için bindikleri 4 metrelik fiber tekne alabora olan mültecilerden, aralarında çocukların da bulunduğu 11'inin cesetlerine ulaşılırken, uzun süre suda kaldıkları için bitkin haldeki 7'si ise kurtarıldı. Kurtarılan Suriyeli 7 mülteci, Kuşadası'na götürülüp, Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. 11 mültecinin cesetleri ise Kuşadası Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla aynı hastanenin morguna taşındı. Kurtarılan mültecilerin hipotermi nedeniyle sağlıklı bilgi verememeleri üzerine, başka kaçakların da olabileceği düşünülerek havadan ve denizden arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak 2.5 saatlik arama- kurtama çalışmasında başka kaçağa rastlanmadı. 

Alabora olan mülteci teknesi de saat 14.00 sıralarında, Sahil Güvenlik Botu'na yedeklenip, incelenmek üzere Kuşadası'na çekildi.

41 MÜLTECİ SAĞ KURTARILDI

Öte yandan bu gece Kuşadası, Davutlar sahilinden Sisam Adası'na geçmeye çalışan 41 mülteci, bindikleri lastik bot batmak üzereyken sahil güvenliğe gelen ihbar üzerine kurtarıldı. Kuşadası'na getirilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli mülteciler, bugün meydana gelen faciada yaşamını yitiren 11 soydaşlarının cesetleri başında, kendilerini Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Grup Amirliği'ne teslim edilmek üzere götürücek araçları bekledi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da Sur’a yürüyen halka polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Polis ambulansı 4 saat bekletti 2 yaralı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...