22 Aralık 2015 00:56

Baba iş kazası geçirince böyle oldu: Kız mendil satmaya annesi dilenmeye...

Türkiye’de sıklıkla yaşanan iş kazaları işçi ailelerine ağır dramlar yaşatıyor. Son örnek Kars’taki inşaat işçisinin ailesi.

Paylaş

Kars’ta inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan baba, iş kazası geçirip sakatlanınca anne dilenciliğe, 8 yaşındaki Berfin’de sokaklarda mendil satmaya başladı.

Okuldan çıktıktan sonra annesinin dilencilik yaptığı Faikbey Caddesi’ne giderek mendil satan Berfin E, üşüyünce çevredeki pasajlara girip kısa bir süre ısındıktan sonra tekrar işinin başına dönüyor. Soğuktan elleri ve ayakları üşüyen Berfin konuşmakta bile zorlanıyor. Berfin E, “İlkokul birinci sınıf öğrencisiyim. 5 kardeşiz. Babam çalıştığı inşaatta kaza geçirip sakatlanınca annem dilenciliğe, ben de okuldan çıkıp mendil satmaya başladım. Babam iyileşene kadar mecburen bu işi yapacağız. Hayatımda ilk kez mendil satıyorum. Bu nedenle işler iyi değil. Para kazanamadığım için üzülüyorum. Ama zamanla öğreneceğimi düşünüyorum” diye konuştu.

MÜDÜRLÜK İLGİLENECEK Mİ?

Gazeteciler, Berfin’in durumu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bilgi verdi. Atatürk Caddesi’ne gelen sosyal inceleme uzmanları, Berfin ile bir süre sohbet etti. Berfin’in annesi ile de görüşen uzmanlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine Berfin ve kardeşleri hakkında çalışma yaptığını söyledi. (Kars/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş Genel Kurulunu değerlendiren Prof. Dr. Özdemir: İliştirilmiş sendikacılık’ modeli sergiliyor

SONRAKİ HABER

Emperyalistler Ortadoğu’yu yeniden paylaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...